Намери ни
To Top

Три красиви гола и преднина за Марсилия след първия сблъсък с ПАОК

Олимпик Марсилия постигна минимална преднина от 2:1 в домакинството си на ПАОК от 1/4-финалите на Лигата на конференциите. Срещата на „Велодром“ зарадва феновете с три красиви попадения. За домакините се разписаха Жерсон в 13-ата и Димитри Пайе в 45-ата минута, като голът на Пайе бе истински шедьовър. За гостите точен бе Омар Ел Кадури в 48-ата минута.


Първото полувреме премина по мед и масло за домакините. Те поведоха още в 13-ата минута, когато Жерсон получи пас пред наказателното поле, овладя топката и с удар от воле я прати във вратата за 1:0.

Димитри Пайе

В 45-ата минута французите вкараха дори още по-красив гол след заучено положение от корнер. Топката бе подадена към Димитри Пайе извън наказателното поле, а той от движение отправи истински снаряд по посока на вратата и не остави шансове на вратаря за 2:0.

Гостите обаче направиха корекции на полувремето и това веднага даде резултат. Още в 48-ата минута появилият се като смяна Омар Ел Кадури намали резултата. Той получи пас с пета в наказателното поле и с удар под гредата отбеляза за 2:1.

След това домакините опитаха за потърсят трети гол, с който да вземат по-солидна преднина, но усилията им се оказаха безплодни, като най-добрата им възможност дойде след едно центриране от корнер, но изстрелът на Уилиам Салиба бе спасен от вратаря.

В края на мача пък марсилци останаха в намален състав, след като Жерсон си изкара втори жълт и червен картон.

Така Марсилия ще има леко предимство преди реванша на „Тумба“, но гърците запазват напълно реален шанс да търсят обрат на свой терен, където ще имат и солидна подкрепа от верните си привърженици.

Ощр от категория Световен футбол

  • Меси изигра мач за историята

    ___ Последвайте каналите ни в: Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще...

    05/05/2024
  • Чави: Повтаряме едни и същи грешки

    Старши треньорът на Барселона Чави Ернандес не беше доволен от представянето на своя отбор в мача срещу Жирона. Барса загуби каталунското...

    05/05/2024
  • Защитник удължи договора си със Селтик

    Лиъм Скейлс поднови своя договор със Селтик, съобщават британските медии в събота. Защитникът подписа контракт с шампиона на Шотландия до края...

    05/05/2024