Намери ни
To Top

Плевенските отбори са доволни от участието си в първия у нас турнир по снежен волейбол

Плевенските отбори са доволни от участието си в първия у нас турнир по снежен волейбол. Изключително съм щастлива от факта, че за кратко време успяхме да се организираме и Плевен да се представи с два отбора – при мъжете и при жените. Това каза днес на пресконференция в Пресклуба на БТА в Плевен Стефка Великова, президент на Волейболен клуб „Олимпиец“, излъчил двата тима, представили града.

Както БТА съобщи, първият турнир по снежен волейбол се проведе на връх Перелик в Родопите и в него участваха четири мъжки и четири женски отбора.


„Организатор на турнира е Българска федерация волейбол с промоутър Тошо Стоянов и всичко беше на много високо ниво“, отбеляза Великова.

Отборът на Плевен при жените (Ана Бойнова, Гергана Петрова, Стефани Иванова) се класира на второ място, като на финала загуби от варненки. Мъжете (Симеон Симеонов, Антонио Йорданов, Калоян Минков) останаха четвърти в класирането. Парични премии получиха и двата плевенски отбора според класирането си в турнира, а жените и медали за второто си място.

По думите на Стефка Великова през 2026 година се очаква снежният волейбол да бъде част от програмата на зимните олимпийски игри и целта на турнири като този е спортът да бъде популяризиран и да се привлекат повече състезатели. Тя добави, че снежният волейбол се играе на терен с размери 8×8 метра като състезателите са трима, голямо влияние оказват, разбира се, атмосферните условия.

„Красотата на Родопите за мен винаги е била уникална, а в съчетание с това в сърцето на планината да играеш любимия си спорт е нещо, което не може да се опише с думи, емоцията е неповторима“, коментира Великова.

Тя разкри, че в момента ръководеният от нея клуб работи по проект за изграждане на два терена за плажен волейбол в Плевен и организирането на турнир. Друга идея е провеждането и на турнир по снежен волейбол, евентуално на хижа „Плевен“. И за двата проекта се търсят спонсори, които биха подкрепили развитието на спорта в Плевен.

Ощр от категория Волейбол