Намери ни
To Top

Селекционерът на Белгия коментира Лукаку и Азар и каза: За някои това може да е важно лято

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес намекна, че играчи като Ромелу Лукаку и Еден Азар могат да променят клубната си принадлежност през предстоящото лято, за да подобрят своето положение и състояние преди предстоящото Световно първенство в края на годината. Бившият треньор на Евертън все пак е на мнение, че е твърде рано да се оценяват играчите за предстоящия Мондиал в Катар. Самият Лукаку вече предизвика един скандал, след като в телевизионно интервю заяви, че не е особено щастлив в Челси и съжалява за решението си да премине при “сините” през лятото, а впоследствие се наложи да се извинява за казаното. 

“Говорим за играчи като Лукаку, които имат по над 100 мача за националния тим и са част от тази група, познават нещата отвътре.


Няма да съдя състоянието на който и да е игрч до лятото, защото това са нормални ситуации. Има още седем месеца до Световното първенство и вероятно ще влезем в повече подробности за състоянието им, , когато се доближим до турнира. През лятото ще има много играчи, които ще сменят отборите си и ще се чувстват по различен начин. Ромелу трябва да бъде оценен за това как се чувства през септември, както и някои други, например Еден Азар. Но той е един от тези, за които лятото може да е много важен момент в кариерата им. Аз съм близък с играчите си, но не бих им казал какво да направят. Просто споделяме някои мисли. В момента Ромелу е на добро място и е много отдаден, в момета за него е важно да завърши сезона с Челси добре и да се увери, че е важен там”, заяви Мартинес.

Гледайте всички мачове от испанската ЛаЛига, на живо, само в ефира на MAX Sport 4.

Ощр от категория Световен футбол