Намери ни
To Top

Жокера преподава, а Денвър бие

Денвър Нъгетс записа трета победа в последните си четири мача, след като възпитаниците на Майк Малоун спечелиха гостуването си на Шарлът Хорнетс със 113:109 (32:30, 24:27, 37:27, 20:25) в среща от редовния сезон на НБА.

По този начин Нъгетс увеличиха баланса си на 45 победи и 31 загуби, като тимът заема шеста позиция в класирането на Западната конференция. Шансовете на “стършелите” за директно класиране в плейофите пък намаляха драстично, тъй като отборът е девети в таблицата на Изток с актив от 39-37, на четири победи разлика от шестия Чикаго с оставащи шест мача до края на сезона.

Лидерът на Денвър Никола Йокич продължава да добавя все повече аргументи в своя полза в спора за наградата “Най-полезен играч”. Сърбинът записа 19-ия си трипъл-дабъл през настоящия сезон, след като поведе отбора си към успеха с 26 точки, 19 борби и 11 асистенции. Това е общо 76-ия трипъл-дабъл в кариерата на Жокера отвъд океана, като той се нуждае от само още три, за да счупи рекорда на Уилт Чембърлейн (78) за най-много трипъл-дабъли от играч на позицията център в историята на НБА.

Аарън Гордън добави още 21 точки за успеха на Нъгетс. Уил Бартън завърши с 18 точки и 6 борби, докато Джеф Грийн и Монте Морис реализираха по 14 точки. За Шарлът Майлс Бриджис бе най-добър с 27 точки и 11 борби, ЛаМело Бол приключи с 22 точки и 11 асистенции, Тери Розиър, Кели Убре-младши и Айзея Томас нанизаха по 12 точки, а Пи Джей Уошингтън вкара 10.

Гледайте най-вълнуващите двубои от Националната баскетболна лига, Евролигата и Еврокупата, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Баскетбол