Намери ни
To Top

Добруджа се класира за плейофите в Efbet Супер Волей

Волейболистите на Добруджа 07 (Добрич) се класираха в последния възможен момент за плейофите в Efbet Супер Волей, след като се наложиха у дома над Ботев (Луковит) с 3:1 (23:25, 25:14, 25:9, 25:16) в среща от последния 22-и кръг на шампионата, играна тази вечер пред около 500 зрители в зала „Добротица“.

Така добричлии изместиха Марек Юнион Ивкони (Дупница) от 8-о място в крайното класиране, като са с точка повече. Дупничани отстъпиха на вицешампиона Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:0 гейма и това се оказа ключово за загубата на място в плейофната фаза. Двата тима имат по 9 победи и 13 точки, но Добруджа завърши с 29 точки, а Марек остана с 28.


По този начин на 1/4-финалните плейофи добричлии ще играят срещу непобедените шампиони от Хебър (Пазарджик). Играе се до 2 победи от 3 мача, като първата среща ще бъде във вторник или сряда (22 или 23 март).

От друга страна пък Ботев остана на предпоследното 15-о място с едва 2 победи, 20 загуби и 10 точки, като ще играе на турнира на последните четири отбора, който ще се проведе другата седмица в зала „Христо Ботев“ в столицата.

Първата част премина с игра на амплитуди, като първоначално домакините от Добруджа поеха инициативата, но не успяха да удържат темпото и Ботев се възползва от това. Добричлии отново набраха инерция, но се оказа недостатъчно, за да спечелят частта. Това сториха гостите от Луковит след 25:23. В следващите три гейма обаче Добруджа надделя категорично благодарение на отличната си атака и сервис.

Над всички за Добруджа бе Георги Михалев с 21 точки (2 блока, 1 ас и 56% ефективност в атака – 14) за победата. За тима на Ботев пък Иван Панков приключи с 16 точки.

Гледайте най-вълнуващите двубои от Шампионска лига, Лига на нациите, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022, на живо, в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Волейбол