Намери ни
To Top

Радев и Маринов се класираха на 1/4-финалите на Европейското по бокс

Българските боксьори Ясен Радев и Николай Маринов се класираха за четвъртфиналите на европейското първенство за мъже и жени до 22 години в хърватския град Пореч.

В категория до 54 килограма Радев постигна страхотен обрат срещу французина Ибраим Букедем и го победи с 3:1 (29:27, 27:29, 28:28, 29:27, 29:27) съдийски гласа.

Младият български талант изостана след първия рунд, като имаше проблем с намирането на дистанцията срещу по-високия си съперник. Във втория и в третия рунд обаче Радев показа характер и се хвърли в здрава битка, с което успя да убеди съдиите, че заслужава победата.


В събота националът ни ще се изправи срещу турчина Самет Гюмюш в директен мач за медал.

Малко по-рано Николай Маринов също си осигури място сред осемте най-добри на Стария континент.

При 57-килограмовите той постигна убедителна победа с 4:1 (29:28, 30:26, 29:28, 30:27, 28:29) гласа над испанеца Хуан Морено. Българинът показа психическа и физическа издръжливост, като успя да нанесе своя удар в решителния трети рунд. Преди това двамата проведоха равностоен мач, но в заключителните три минути Маринов доминираше и заслужи крайния успех.

За място на полуфиналите в събота националът ни ще се изправи срещу италианеца Микеле Балдаси. Победителят ще си гарантира минимум бронзов медал от европейското първенство.

Така България ще има общо петима боксьори, които ще атакуват отличията в съботния ден. Освен Радев и Маринов, това са още Ергюнал Себахтин (48 кг), Радослав Росенов (60 кг) и Рами Киуан (75 кг).

Ощр от категория Бойни Спортове