Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/03/screenshot365477.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Небойша Видич: Всички играчи трябва да покажат качество, за да компенсираме липсата на Станимир Маринов – Sportove
Намери ни
To Top

Небойша Видич: Всички играчи трябва да покажат качество, за да компенсираме липсата на Станимир Маринов

Балкан победи Спартак Плевен след драматичен мач в „Арена Ботевград“ и записа седма поредна победа в НБЛ. Тимът се наложи със 75:71 след оспорван двубой, белязано от множество обрати. 

„Загубихме аванса, който направихме в края, защото играхме без три гарда. Не знам нито един отбор, който може да играе без трима гардове.


Единият ни е контузен до края на сезона, вторият не поема никаква отговорност. Не знам вече колко мачове има проблеми с фауловете. Третият изглежда сякаш „Аз съм изморен“. Умора не е дума, която някой от моите играчи може да споменава, защото това е началото на ада, през който ще преминем в бъдеще“, коментира старши треньорът Небойша Видич. 

„Мислехме си, че сме спечелили мача, но има и някои други причини, за които не мога да говоря. И това е първият път, който дори споменавам това. С този състав определено е тежко да запазим ритъм. Две седмици може би нямаме тренировка практически. С този отбор без тренировки е трудно да играеш. Не следвахме плана ни за мача. Искахме с по-малко усилия да ги контролираме. 

Отборът на Спартак има изключително умни играчи. Ако не си концентриран, не можеш да ги победиш. Поне не лесно. Ще се справим с играчите, които могат да покажат, че заслужават да играят в Балкан. Титуляри и играчи от резервната скамейка. Именно резервите трябва да покажат. Лесно е, когато заместваш някой. Трябва всички да разпределим играта на Станимир Маринов. Не можем да променим ситуацията с него. Всички от състава трябва да играят и да покажат качество и отговорност“, допълни Видич. 

„В края на мача може би загубихме организацията в нападение и оттам доста време нямахме вкаран кош. Така Спартак постепенно се върна в мача. В началото на последната успяхме да реализираме няколко бързи атаки, вкарахме тройка след добра защита точно в този момент и оттам се вдигна разликата. Станимир ни липсва изключително много. Сега цялата отговорност пада на Амад Рори. На него със сигурност му е доста тежко да изнася целия мач. 34 минути да изкарваш топката постоянно и да пазиш, да пресираш, не е изобщо лесно. Започнахме мача по-меко в защита, което не трябваше да става. Третата и четвъртата част заиграхме доста по-агресивно в тази фаза и оттам направихме комфортната разлика. 

Надявам се доколкото можем да успеем да запълним липсата на Станимир Маринов. Ще бъде изключително трудно, но ще се опитаме да го направим, доколкото можем. Това е баскетболът. На всеки може да се случи. Става в кофти период и останалите трябва да компенсираме. Ямбол ни затрудни в предния мач. Беше равностоен двубой, разликата беше може би около 10 точки максимум и те се връщаха постоянно в мача. Въпреки че бяха без двама от най-добрите им играчи тогава, другите момчета играха доста освободено. Трябва да излезем на 100% срещу тях“, каза баскетболистът на Балкан Николай Грозев. 

„Не е трудно да се говори след такъв мач. Лесно се говори, когато си видял твоя отбор да се бори за всяка една топка, да седи през цялото време на терена като отбор и да е на 4 точки от един от най-добрите отбори в първенството. Лесно се говори, оптимистично дори. Мисля, че ако продължаваме да показваме тази игра, ще успеем да радваме хората, които държат на нас. 

По една или друга причина не се получи днес да зарадваме хората, които бяха дошли да ни подкрепят, надявам се занапред да се получи. Не искам да коментирам абсолютно нищо друго извън баскетбола, защото както се казва – с големи уши лесно се слуша. Нашите явно са малки и нас няма кой да ни чуе. На базата на това, че мачът се отвори по такъв начин, завъртяхме някои неща“, каза още Видич.

„Имахме шанс. Не се получи, но за мен най-важното и най-хубавото от този мач е присъствието на всеки един от нашия отбор на терена и най-вече извън него. Когато в един такъв мач се позволи единоборствата да са по-контактни и по-водещи, несъмнено в едната или в другата посока се натрупват фаулове“, коментира старши треньорът на Спартак Плевен Тодор Тодоров.

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558