Намери ни
To Top

Емоционалният Ярмоленко поведе Уест Хам към ценен успех срещу Астън Вила

Уест Хам прекъсна серията си от три поредни загуби във всички турнири, след като надделя с 2:1 над Астън Вила на „Лондон Стейдиъм“. Андрий Ярмоленко (70′) и Пабло Форналс (82′) дадоха аванс на „чуковете“, а Джейкъб Рамзи отбеляза за гостите, които преди този двубой бяха в серия от три поредни победи. С този успех Уест Хам остана в битката за четвъртото място. В момента лондончани са на две точки зад Манчестър Юнайтед.


Стивън Джерард заложи на същия състав, който започна и при победата над Лийдс през седмицата. Това означаваше, че Филипе Коутиньо, Дани Ингс и Оли Уоткинс отново започнаха в предни позиции за бирмингамци. Дейвид Мойс бе направил две промени от двубоя със Севиля. Лукаш Фабиански се завърна на вратата, а Саид Бенрама замени Никола Влашич.

Гостите понесоха ранен удар, след като още в деветата минута Люка Дин трябваше да напусне принудително заради контузия. Ашли Йънг влезе на неговото място.

Всичко интересно в този двубой обаче се случи през втората част. В 56-ата минута Фабиански спаси Уест Хам, след като изби удар на Ингс, след което топката рикошира в гредата и се върна щастливо в ръцете на вратаря. Няколко минути след това и Мартинес се намеси блестящо на отсрещната врата, избивайки мощен удар с глава на Зума. Доусън пропусна някак добавката от около два метра.

В 70-ата минута Андрий Ярмоленко, който се появи на мястото на Антонио, откри резултата, след като овладя много добре подаване на Бенрама, обърна се и стреля покрай Мартинес. Украинският национал, който бе посрещнат с аплодисменти от публиката на двата отбора при влизането си в игра, реагира емоционално на това попадение, като не скри сълзите си.

В 82-рата минута Форналс реши всичко. Райс направи страхотен рейд, преминавайки през почти половината играчи на Вила, след което пусна наляво към Бенрама, който върна към Форналс. Последният простреля Мартинес за втори път.

В последната минута Рамзи отбеляза почетния гол за Вила след страхотен удар от границата наказателното поле.

Ощр от категория Световен футбол