Намери ни
To Top

Черно море не може да си позволи подхлъзване срещу Арда

Днес в 15:00 часа Черно море приема Арда на „Тича“ в мач от 23-ия кръг на efbet Лига. Срещата е важна и за двата отбора. Варненци нямат право на грешка в битката за топ 3, докато кърджалии пък се нуждаят от всяка възможна точка в битката за оцеляване.

Черно море се представя колебливо след подновяването на шампионата.


Варненци записаха победа, равен и загуба през пролетта. Те първо загубиха от Лудогорец (1:2), след това спечелиха срещу Локомотив (София) (3:0), а накрая направиха изненадващо реми с Пирин (1:1).

Арда

Арда пристига край морето в приповдигнато настроение, след като в миналия кръг сложи край на лошата си серия от 3 поредни загуби и спечели с 1:0 срещу Берое. Сега в клуба се надяват да вземат нови три точки, или поне да не загубят мача. Кърджалии до момента нямат победа над Черно море във Варна, така че задачата им не изглежда никак лесна.

„Моряците“ са отборът с най-добра защита в първенството. Те са допуснали само 16 гола във вратата си, което е 0,73 на мач.

Илиан Илиев

Домакините имат доста кадрови проблеми, като Илиан Илиев не може да разчита на контузените Каспаравичус, Григоров, Ангелов, Ел Анаби, Стефанов и Георгиев. Беншаа пък още няма картотека. Така единайсеторката се очаква да е съставена от Дюлгеров на вратата и Попов, Атанасов, Дробаров и Панов отбрана. Панайотов, Гарсия и Димов ще действат в средата на терена, а в атака ще си партнират Василев, Сердюк и Курьор.

Стамен Белчев

В Арда ще отсъства само Костадинов. Стамен Белчев вероятно ще заложи на Луков, Желев, Стоев, Петков и Кики в отбрана. Котев, Юруков и Тилев ще са триото в средата на терена, а в атака се очаква да започнат Ковачев, Йорданов и Коконов.

efbet Лига, 23 кръг:

ЧЕРНО МОРЕ – АРДА

Вероятни състави:

Ч. МОРЕ: Дюлгеров, Попов, Атанасов, Дробаров, Панов, Гарсия, Панайотов, Димов, Василев, Сердюк, Курьор

АРДА: Луков, Желев, Стоев, Петков, Кики, Тилев, Юруков, Котев, Коконов, Ковачев, Йорданов

Стадион: „Тича“, Варна

Съдия: Иво Андреев

Начало: 15:00 часа

Ощр от категория efbet Лига