Намери ни
To Top

Битка в дъното между Локо (Сф) и Ботев (Вр)

Локомотив (София) посреща Ботев (Враца) в среща от 23-ия кръг на efbet Лига. Един срещу друг застават два от отборите, които се борят за оцеляването си в елита. Затова срещата е изключително важна за всеки от тях, а победата е с двойна цена.

Преди началото на този мач Локо и Ботев се намират на 12-ото и 13-ото място в класирането с равен брой точки – по 19.


Положението им не е никак розово и трите точки са от огромно значение.

Ботев (Враца)

Локо започна пролетния дял на шампионата с отложения мач с ЦСКА, в който „Железничарите“ измъкнаха равенство 1:1. В следващите срещи обаче тимът не успя да задържи доброто ниво и допусна три поредни поражения от Пирин (1:2), Черно море (0:3) и Славия (0:3).

В Ботев ситуацията е сходна и тимът пристига в столицата след серия от три поредни загуби от ЦСКА 1948 (0:4), ЦСКА (0:4) и Лудогорец (1:2). Сега врачани се надяват да излязат от кризата, в която се намират.

Иван Колев

Интересен факт е, че един срещу друг застават отборите с най-слаби защити в първенството. Двата тима имат по 38 допуснати попадения във вратите си до момента или средно по 1,73 гола на мач.

Това ще е 53-и сблъсък между тези съперници в елита, като досега Локо има предимство от 23 победи, 14 равенства и 15 загуби.

Треньорът на домакините Иван Колев не може да използва днес наказания Кацарски, както и контузените Малембана, Пинсон, Александров и Матеус. Така единайсеторката вероятно ще бъде съставена от Любенов на вратата и Атанасов, Крачунов, Кацикас и Орачев в защита. Славчев и Милошев ще са двамата опорни халфове, а Октавио ще играе като плеймейкър. Рапосе и Николов ще бъдат на двете крила, а в атака ще действа Димитров

Даниел Моралес

За Ботев добрата новина е, че наставникът Даниел Моралес ще може да води отбора, след като се възстанови от бъбречна криза. Той няма кадрови проблеми и вероятно ще изведе на терена Костов на вратата и Фераресо, Миланов, Ничев и Николов в отбрана.Георгиев ще е дефанзивен халф, а Ивайлов и Гаврилов ще си партнират в средата на терена. Фасе и Ненов ще бъдат на двете крила, а атаката ще води Дижало.

efbet Лига, 23 кръг:

ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ) – БОТЕВ (ВРАЦА)

Вероятни състави:

ЛОКО: Любенов, Атанасов, Крачунов, Кацикас, Орачев, Славчев, Милошев, Октавио, Николов, Рапосо, Димитров

БОТЕВ: Костов, Фераресо, Миланов, Ничев, Николов, Георгиев, Ивайлов, Гаврилов, Фасе, Ненов, Дижало

Стадион: „Васил Левски“, София

Съдия: Георги Гинчев

Начало: 12:30 часа

Ощр от категория efbet Лига