Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/03/screenshot365143.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Стилияна Николова води след първите два уреда в многобоя на турнира в Атина – Sportove
Намери ни
To Top

Стилияна Николова води след първите два уреда в многобоя на турнира в Атина

Стилияна Николова е начело във временното класиране след съчетанията с обръч и топка от първия състезателен ден на международния турнир по художествена гимнастика „Афродита къп“ в гръцката столица Атина.

България има шест финала от шест възможни в след първите два уреда на надпреварата при жените и девойките.

Страната е представена от седем гимнастички – Стилияна Николова, Радина Томова Магдалина Миневска и Лъчезара Пекова при жените, а при девойките – Елвира Краснобаева, Дара Стоянова и Жана Пенчева.

При жените най-силно игра Стилияна Николова, която е и водач във временното класиране за многобоя.


Тя получи оценки от 31.050 точки за обръч (най-високата оценка на турнира до момента) и 29.500 на топка. Тези оценки я класираха с най-висок резултат на обръч и втори по сила на топка за финалите в неделя.

Радина Томова е трета във временното класиране за многобоя с 29.400 точки на обръч и 28.900 на топка. Тя ще участва на финала на топка.

Магдалина Миневска е четвърта в многобоя с 30.450 на обръч и 26.900 на топка. Тя се класира за финала на обръч с втора по сила оценка.

Лъчезара Пекова заема пето място в многобоя след първия ден с 27.600 за обръч и 27.950 на топка.

Общо при жените участват 29 гимнастички.

При девойките най-стабилно от българките се представи Дара Стоянова, която се класира на финалите на обръч и топка (при девойките на финал е по една гимнастичка от държава). Тя получи оценки от 25.200 точки на обръч и 27.200 на топка.

Елвира Краснобаева допусна сериозни грешки и получи за обръч 23.350 точки, а на топка оценка от 26.800.

Третата българка Жана Пенчева също имаше сериозни неточности и бе оценена с 23.050 на топка и 23.500 на обръч.

Във временното класиране за многобоя след изпълнението на първите два уреда при девойките Дара Стоянова е на 7-о място, Елвира Краснобаева е 13-а, а Жана Пенчева е 26-а.

Утре гимнастичките и в двете възрасти ще играят бухалки и лента, след което ще станат ясни призьорките в многобоя и всички финалистки за неделя.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558