Намери ни
To Top

Елче 1:0 Барселона, Фидел наказа каталунците, край на първата част

Елче и Барселона играят при резултат 1:0 помежду си в мач от 27-ия кръг на испанската Ла Лига. Капитанът Фидел даде аванс на валенсианци в 44-ата минута. Елче заема 14-о място в класирането, докато каталунците са четвърти, на 18 точки зад водача Реал Мадрид.

Пере Мия и Лукас Бойе са двамата в атака за домакините от Елче, а Гави, Пиер-Емерик Обамеянг и Усман Дембеле са тримата нападатели, на които е гласувал доверие днес Чави Ернандес.

В 13-ата минута показващият добра форма в първите си изяви за Барселона Пиер-Емерик Обамеянг не бе далеч от отбелязването на гол за каталунците. След пас по земя на Усман Дембеле габонецът пробва удар от съвсем близка дистанция, но топката се отклони леко в крака на пазещия го защитник и не намери очертанията на вратата. В 22-ата минута Жорди Алба тества стража на Елче Едгар Бадия с шут от дъгата на наказателното поле, а вратарят се намеси стабилно.

В 27-ата минута Барселона бе много близо до попадение. Усман Дембеле бе изведен очи в очи с Едгар Бадия отляво и пробва да го прехвърли. Стражът успя да отбие удара на французина, но топката попадна право във Френки де Йонг. Нидерландският халф веднага направи добавка и топката щеше да влезе във вратата, но защитникът Диего Гонсалес изби от голлинията.

В 37-ата минута домакините пропиляха златен шанс за 1:0. След центриране отляво топката достигна до намиращия се в наказателното поле на Барса Тете Моренте. Той бе в много опасна за вратата на Марк-Андре тер Стеген зона, но стреля над целта. Секунди по-късно пък Де Йонг застраши вратата на Елче, но нищо повече.

Стигна се до 44-ата минута, когато Фидел получи топката отляво на вратата на Тер Стеген. Халфът бе в наказаетелното поле и макар ъгълът да не бе най-добрия възможен, ударът му бе изключително качествен и прецизен. Той успя да насочи майсторски топката в долния ляв ъгъл на германския страж, който не съумя да предотврати попадението – 1:0 за Елче.

Гледайте всички мачове от испанската ЛаЛига, на живо, само в ефира на MAX Sport 4.

Ощр от категория Световен футбол

  • Меси изигра мач за историята

    ___ Последвайте каналите ни в: Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще...

    05/05/2024
  • Чави: Повтаряме едни и същи грешки

    Старши треньорът на Барселона Чави Ернандес не беше доволен от представянето на своя отбор в мача срещу Жирона. Барса загуби каталунското...

    05/05/2024
  • Защитник удължи договора си със Селтик

    Лиъм Скейлс поднови своя договор със Селтик, съобщават британските медии в събота. Защитникът подписа контракт с шампиона на Шотландия до края...

    05/05/2024