Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/02/screenshot362595.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Даниил Медведев продължава да преследва №1 в Акапулко, Рафа Надал пише история – Sportove
Намери ни
To Top

Даниил Медведев продължава да преследва №1 в Акапулко, Рафа Надал пише история

Световният номер 2 в мъжкия тенис Даниил Медведев, който се е устремил към върха, победи с лекота Пабло Андухар с 6:1, 6:2 на турнира в Акапулко от категория АТР 500 с награден фонд от 1 678 065 долара. Руснакът разчиташе основно на мощния си сервис, като испанецът не успя нито веднъж да го пробие, което направи разликата в мача.

В следващия кръг Медведев ще се срещне с японеца Йошито Нишиока, който изненадващо се справи с поставения под номер 7 в схемата на турнира Тейлър Фриц с 3:6, 6:4, 6:2.

В същото време Рафаел Надал продължи победната си серия през 2022 година на 12 мача. Така на 35 години испанският магьосник прави най-добрия старт на сезон в цялата си кариера. Той се наложи без проблем над американеца Стефан Козлов, отстранил по-рано Григор Димитров, с 6:0, 6:3 и стигна до четвъртфиналите.

Интересно е, че двамата трябваше да направят тренировка заедно, но заради отказването на Максим Креси Козлов бе извикан по спешност и победи изненадващо Димитров, въпреки мускулните си проблеми в мача.

Надал е бил в баланс от 11:0 победи през 2014 година, когато обаче губи от Стан Вавринка във финала на Откритото първенство на Австралия. Следващият съперник на Надал ще бъде друг американец – Томи Пол, като при евентуален успех той може да стигне до сблъсък с Даниил Медведев на полуфинал.

„Винаги е важно да победиш колкото се може по-бързо, но най-важното е да спечелиш“, каза Надал след успеха си за едва час и 16 минути. Победата бе чиста, което е чудесно, и ще се опитам да бъда готов за следващия съперник, което ще бъде труден мач“, очаква испанецът.

За да стигне до мач с Надал, Томи Пол се наложи трудно над сърбина Душан Лайович със 7:6 (6), 2:6, 7:5.
В останалите мачове американецът Маркос Хирон победи поставения под номер 8 в схемата Пабло Кареньо Буста с 6:7 (7), 6:4, 7:6 (4) за 2:52 минути.

За разлика от този маратонски мач Стефанос Циципас остана само 49 минути на корта при победата си над американеца Джефри Уолф с 6:1, 6:0.  Британецът Камерън Нори пък се справи с гиганта от САЩ Джон Иснър с 6:7 (2), 6:3, 6:4.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558