Намери ни
To Top

След 45 минути: Барселона 0:1 Наполи

Отборите на Барселона и Наполи играят при 0:1 в първа среща от плейофния кръг за класиране на 1/8-финалите в Лига Европа. Пьотър Жиелински беше точен в 29-ата минута. 

Каталунците идват от Шампионската лига, където завършиха на трето място в своята група, а италианците финишираха втори в своята в ЛЕ. Реваншът в Италия е точно след седмица.


За първи път Пиер-Емерик Обамеянг излиза като титуляр за Барса, като в атака ще си партнира с другите двама, които испанците взеха от Англия през януари – Адама Траоре и Феран Торес. Капитанът Серхио Бускетс не е в стартовия състав, а в халфовата линия влиза Нико Гонсалес. Ерик Гарсия, който носи вина за втория гол на Еспаньол в последния мач на тима, стартира в центъра на защитата, а отдясно излиза Оскар Мингеса.

Барселона

Дрис Мертенс е на пейката на гостите, а на Виктор Осимен в предни позиции помагат Лоренцо Инсиние и Елиф Елмас. Жезус започна като ляв бек.

Домакините започнаха по-добре и в 5-ата минута създадоха първата с възможност. Тогава Педри шутира силно и опасно, но топката мина над вратата. Трябваше да минат още 10 минути, за да се стигне до нова опасност, като тя пак беше в наказателното поле на Наполи. Този път Нико Гонсалес стреля точно, но Алекс Мерет спаси. В 18-ата и Обамеянг опита късмета си, но топката излезе в аут. 

Италианците направиха нещо смислен чак в 22-ата минута, когато Жиелински изведе Осимен зад защитата на Барса. Нападателят нахлу в наказателното поле и стреля, но Марк-Андре тер Стеген отрази с крак. 

Дойде 28-ата минута, която се оказа ключова за това полувреме. Тогава Феран Торес излезе сам срещу вратаря на Наполи, но стреля над гредата. В ответната атака секунди по-късно тимът от Серия „А“ поведе в резултата, след като Жиелински порази мрежата от втория опит с добавка. 

Домакините протестираха срещу този гол, настоявайки да бъде маркирана засада на Осимен при атаката. Такава обаче не беше установена от ВАР, като ситуацията много напомняше на онази, при която Франция реализира победния си гол във финала за Лигата на нациите срещу Испания.

Отново Феран Торес пропусна и последния шанс на Барса за изравняване секунди преди паузата. 

Съставите:

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Mингеса, Гарсия, Пике, Алба, Нико, Де Йонг, Педри, Траоре, Торес, Обамеянг

НАПОЛИ: Мерет, Ди Лоренцо, Жезус, Кулибали, Рахмани, Жиелински, Фабиан Руис, Ангиса, Елмас, Инсиние, Осимен

Гледайте най-вълнуващите мачове от УЕФА Лига Европа и Лига на Конференциите, на живо, в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Световен футбол