Намери ни
To Top

Обновен Лудогорец ще брани титлата

Шампионът Лудогорец открива втория дял от сезона в efbet Лига с гостуване на Арда от 14:15 часа. Двата тима ще изиграят отложения си мач от 4-ия кръг, а разградчани ще търсят задължителна победа, за да не бъдат застигнати от конкурента си за титлата ЦСКА – София, който малко по-късно излиза срещу Локомотив (София). 

Лудогорец претърпя доста промени през зимната пауза. Отборът има нов треньор в лицето на Анте Шимунджа, а освен това бяха привлечени четири попълнения, към които вече се присъедини и аржентинският голаджия Матиас Тисера.


Останалите нови са бразилското крило Рик Джонатан, хърватският вратар Симон Слуга, словенецът Жан Карничник, привлечен от бившия тим на Шимунджа Мура, както и Спас Делев, който дойде от Арда и днес ще се изправи срещу доскорошните си сънародници. 

“Орлите” бяха напуснати от немалко футболисти, част от които имаха важна роля в състава. Кристиян Кахлина беше продаден в САЩ за малко над 1 млн. евро, а подобна сума влезе в касата на Лудогорец и от продажбата на Мавис Чибота на Макаби (Хайфа). Тръгнаха си още Стефан Баджи, Дорин Ротариу, Елвис Ману, Жосуе Са и Димитър Митков. 

Шампионите изпратиха разочароваща есен, в която не успяха да се класират в групите на Шампионската лига, отпаднаха от Лига Европа и допуснаха две поредни загуби на края на полусезона в първенството. Поражението с 3:5 от Пирин насред “Лудогорец Арена” дойде като истински шок, а то бе последвано от неуспех и в дербито с ЦСКА – София, след който преднината на тима на върха в класирането беше стопена само на 2 точки. 

Кампанията на Арда до момента премина през доста турбуленции, включително оттегляне на собственика, свиване на бюджета, няколко треньорски смени и раздяла с редица ключови футболисти. Днес повторен дебют начело на кърджалийци ще направи Стамен Белчев. Напускането на опитните Иван Караджов, Спас Делев и Пламен Крумов със сигурност ще се усети, но Белчев разполага с ядро от талантливи млади играчи, които трябва да поведат отбора. 

Днес атаката ще води Тонислав Йорданов, който за момента няма конкуренция на своя пост. Зад бившия младежки национал ще играят Христо Иванов, Иван Тилев и Иван Коконов, а двойка вътрешни полузащитници ще са Румен Руменов и Илия Юруков. 

За Лудогорец титуляр от новите попълнения се очаква да е само Спас Делев. Той и Кирил Десподов ще атакуват по двата фланга, а централен нападател ще е Пиерос Сотириу. Каули и Доминик Янков ще градят играта на разградчани, докато Кафумана Шоу ще има по-дефанзивни функции. 

Арда още няма победа срещу Лудогорец, откакто и двата тима са в елита. Балансът е 4 победи за разградчани и 2 равенства. В началото на декември Лудогорец спечели домакинството си срещу отбора от Кърджали с 4:1. 

efbet Лига – 4 кръг:

АРДА (КЪРДЖАЛИ) – ЛУДОГОРЕЦ 

Вероятни състави:

АРДА (4-2-3-1): Х. Василев; Желев, Стоев, А. Георгиев, Кики; Руменов, Юруков; Х. Иванов, Тилев, Коконов; Йорданов 
Старши треньор: С. Белчев 

ЛУДОГОРЕЦ (4-1-4-1): Падт; Икоко, Пластун, Вердон, Пинас; Шоу; Десподов, Каули, Д. Янков, Делев; Сотириу 
Старши треньор: А. Шимунджа 

СЪДИЯ: Р. Гидженов 
СТАДИОН: “Арена Арда” 
НАЧАЛО: 14:15 часа 

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

На Свети Валентин поведи с 1:0. За идеите ще помогнем ние, мъжка солидарност, знаеш си. Виж тук нашите предложения.

Ощр от категория efbet Лига