Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/01/screenshot356271.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Обина Олека пред Sportal.bg: Правим всичко възможно, за да бъдем конкурентоспособни – Sportove
Намери ни
To Top

Обина Олека пред Sportal.bg: Правим всичко възможно, за да бъдем конкурентоспособни

Обина Олека е двигателят на баскетболния отбор на Берое през настоящия сезон. 203-сантиметровото тежко крило е в основата на почти всяка една победа на “зелените”, като силното му представяне вече му осигури челни позиции в индивидуалните класации в Националната баскетболна лига и Балканската лига.

Олека записва средни показатели от 18.4 точки, 11.


8 борби и 1.3 откраднати топки в 10 мача в НБЛ през настоящата кампания, както и по 18.0 точки, 9.7 овладени топки и 1.7 отнети притежания в 7 срещи в регионалната надпревара. Американецът и неговите съотборници обаче трябваше да се справят с тежък месец декември, в който кадровите им проблеми натежаха и те загубиха 6 от 8-те си двубоя в НБЛ и БИБЛ.

“Месец декември беше доста тежък за нас“, призна Олека пред Sportal.bg. „Все още се опитваме да преодолеем някои трудности, но като цяло правим всичко възможно, за да бъдем конкурентоспособни на останалите отбори. Колкото до моето представяне, аз просто излизам на паркета и играя здраво. Правя всичко, което отборът и треньорът ми изискват от мен. Няма нищо по специално, което да се различава от функциите на останалите играчи“, каза още крилото на Берое.

Самият Олека също пропусна няколко срещи във вече споменатия „черен“ декември, но след завръщането си в игра той е под пара. 28-годишният бивш възпитаник на Аризона Стейт постави начало на наказателната си акция с 33 точки и 17 борби при победата над Ямбол преди Коледа, а след това имаше главна роля и за успеха над Академик (Пловдив) със своите 28 точки и 13 борби. Последва още един „дабъл-дабъл“ при тежкото поражение от Балкан в Ботевград – 16 плюс 11, а вчера Олека отново се разправи с пловдивчани, постигайки 30 точки и 10 борби при успеха с 98:91 в Балканската лига. 

„Българският баскетбол е готин. Тук има много добри играчи – както българи, така и чужденци“, заяви бившият състезател на Башкими и Юргорден, а след това сподели мнението си и за съвместната му работа със старши треньора на Берое Бойко Миленков.

„Бойко Миленков е страхотен треньор, особено като се има предвид, че това е първата му година като наставник на мъжки отбор. Той се учи и ние се учим заедно с него. Той вярва в нас, а ние също вярваме в него. Доверието е най-важното в случая”, добави още Олека.

Отборът на Берое заема петата позиция във временното класиране на НБЛ с баланс от 6 победи и 6 загуби. В неделя от 18:00 часа Обина Олека и неговият отбор ще преследват седмия си успех през сезона срещу младия тим на Черно море Тича, а през следващата седмица им предстои сериозно предизвикателство в лицето на визита на Рилски спортист в Самоков.

Снимки: НБЛ

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558