Намери ни
To Top

ЦСКА Москва и Реал Мадрид преследват задължителни победи тази вечер

Само две срещи от 21-ия кръг на Евролигата ще се изиграят тази вечер по европейските терени. От 19:00 часа ЦСКА Москва приема френския АСВЕЛ, а от 21:45 Реал Мадрид и Баскония ще премерят сили в испанското дерби в “УиЗинк Сентър”.

Според предварителната програма трябваше да се проведат още два мача днес, но двубоите Фенербахче – АЛБА и Панатинайкос – Макаби бяха отложени поради пандемията от COVID-19. Вчера пък приключиха първите два двубоя от 21-ия кръг, в които Монако постигна успех над Байерн Мюнхен с 83:78, а Барселона надделя с 82:77 над шампиона Анадолу Ефес.


Отборът на ЦСКА може да се откъсне напред в класирането с евентуален успех над АСВЕЛ. Тимът на Димитрис Итудис в момента е на седмо място с баланс от 11-7, като има сериозно предимство пред осмия Анадолу Ефес, който е с 9-10. АСВЕЛ също се намира в плейофната картинка – девети с актив от 8-9.

Реал Мадрид има възможност да направи първата от общо трите стъпки по пътя си към превземането на върха в Евролигата. Възпитаниците на Пабло Ласо са с баланс от 14-3 през сезона и ако спечелят следващите си три мача, ще изпреварят лидера Барселона, който е първи с 16-4, но и с три срещи повече от “белите”. Баскония се намира на 15-ата позиция с баланс от 7-11.

Снимка: Euroleague

Ощр от категория Баскетбол