Намери ни
To Top

Камило Плачи: Отсъствието ми бе по-трудно за мен, отколкото за отбора

Волейболистите на Хебър (Пазарджик) бяха избрани за Отбор на месец декември в традиционната анкета на Пресклуб „България“. След приемането на приза, старши треньорът Камило Плачи говори в интервю за BGvolleyball.com за трудните моменти по време на отсъствието си, за настоящето и предстоящите изпитания пред тима:

– Здравейте г-н Плачи, как се чувствате и как сте здравословно?

– Благодаря добре. Работя вече на обороти.


Но все още правя терапия, заминавам за Италия (б.р. днес отпътува). Всеки месец трябва да се прибирам за по една седмица, за да продължа възстановяването в клиника.

– Може ли да се каже вече, че основните трудности от здравословен характер са преодолени?

– Да, чувствам се много по-добре.

– Как ви се отрази това отсъствие далеч от отбора?

– Разбира се, не е приятно. Но отборът и щабът са достатъчно добри, за да спечелим победите, към които се стремяхме. Всеки ден се чувах с хората от щаба, за да мога да контролирам работата на тима. Да кажем, че бe много по-трудно за мен, отколкото за отбора. Свикнал съм да бъда в залата и на игрището, а не по болници и на легло. Не беше лесно.

– Как преживявахте мачовете от Шампионската лига, които Хебър спечели?

– Вълнувах се. Изпитах много и различни емоции. Пак казвам, когато липсва старши треньорът става сложно за всички. Но имам късмета да разполагам с много добър щаб. Хора, които свършиха много добра работа, не позволиха отборът да пада духом и го мотивираха да продължава напред и да се пребори в тези двубои.

– Вие лично вярвахте ли, че Хебър може да победи гранд като Олимпиакос, особено на техен терен и да го отстрани?

– Разбира се. За това и работихме. Щастлив съм, че успяхме и влязохме в групите на Шампионската лига.

– Записахте и първа историческа победа в Шампионската лига. Доволен ли сте от цялостното представяне на тима досега?

– Да, определено. Мога да кажа, че и първата победа е най-хубава и най-сладката. За мен не беше за първи път в Шампионската лига, но беше такава за тима, клуба и града. Така че този  успех беше много важен. Аз лично изпитах много емоции в този мач и се чувствах страхотно от този успех. Все още съм млад треньор и съм жаден за победи.

– Може ли да се каже, че сте свързан и много емоционално с България?

– О, да. Чувствам се много близък с хората, които живеят тук в България. И всеки път, когато има позитивни емоции, много съм  щастлив.

– Докъде стигнахте с българския език?

– Да кажем, че не мога да направя все още крачката напред (усмихва се).

– Кое Ви е най-трудно?

– Нямам много време да уча за съжаление.

– Какви са очакванията Ви за предстоящите две домакинства срещу белгийския Кнак (Рьозеларе) и вярвате ли, че тимът има възможности за нови успехи?

– Не мога да кажа твърдо, че ще победим, но вярвам, че можем. Ако сме в добра физическа форма и добра кондиция, надявам се и вярвам, че можем да спечелим.

– Преди това обаче предстоят битките за Купата. Ще спечелите ли този трофей?

– Първото, което трябва да направим, е да запишем победа над Добруджа в 1/8-финалите на Купата. След това гостуваме на Фридрихсхафен за Шампионска лига. И чак след това следва участието във финалната фаза за Купата в Бургас. Първо да видим какво ще се случи в Германия. После се връщаме и ни предстоят три мача. Сега на този етап мислим единствено за двубоя с Добрич. Естествено целта е спечелване на Купата, но има време до тогава.

– Очертава се много натоварена програма. Ще издържи ли Хебър?

– Трябва. Ние работим по една дългосрочна програма. Всяка следваща стъпка в този план е най-важното нещо и се съсредоточаваме върху него.

– Какво си пожелавате за 2022 година?

– Да изпълним целите си – добри спортни резултати. Също така да сме всички здравословно добре, това е най-важното.

Ощр от категория Волейбол