Намери ни
To Top

В Сърбия коментират истинската причина за новото анулиране на визата на Новак

Шокираща новина от Австралия! Министърът на имиграцията Алекс Хоук взе решение да депортира Новак Джокович от страната! Това решение несъмнено е един от най-големите спортни скандали на 21 век, така сръбският “Блиц” коментира горещата тема.

“За съжаление това се случи и очевидно капката, която преля, беше признанието на Новак, че е отишъл на насроченото интервю с френския L’Equipe, знаейки, че е заразен с КОВИД-19. След неговото изявление правителство получи нови „боеприпаси“ за нападението срещу сръбския тенисист и депортирането му от страната.

Каква е истинската причина?

Причината е преди всичко – политическа по своята същност.


Престоят на неваксинирания Новак Джокович в Мелбърн и появата му на турнира от Големия шлем беше преди всичко пагубен PR за австралийските политици на власт, защото техните граждани и избиратели от две години живеят в условията на едни от най-строгите антиковид мерки в света. Въпреки факта, че над 80% от населението е реваксинирано, Австралия е остров, изолиран от други територии, така че всеки нов посетител в тази страна преминава през далеч по-строг контрол.

Друго нещо е, че трябва да разберем как работи съзнанието на средния австралиец. Хората са свикнали да уважават подредената обществено-политическа система и цял живот функционират по тези правила. Когато на милиони австралийци, които живеят в условия на ограничена свобода в продължение на две години, въпреки че са били ваксинирани, им съобщят новината, че неваксиниран тенисист, дори и да е най-добрият играч на всички времена и деветкратен шампион на Australian Open, ще получи специално разрешение да играе в тяхната страна и това след съдебен процес, в който на практика той ”й победи Австралия“, това предизвиква специална реакция у хората.

Добавете към това изборите, които предстоят след три месеца, и картината ще бъде още по-пълна. Австралийските власти просто не смееха да си позволят подобно политическо самоубийство. Всичко изглеждаше обещаващо, а след това… студен душ. В понеделник сутринта съдия Антъни Кели обяви, че сръбският тенисист има право да остане в Австралия, защото е постигнато споразумение между юридическите екипи на Джокович и австралийското правителство. Само 48 часа по-късно световният номер 1 понесе нов удар, може би най-тежкият от началото на сагата около Australian Open, в резултат на който австралийските власти отново започнаха историята с депортирането и в крайна сметка, за съжаление, я приведоха в действие”, пишат още колегите от “Блиц”.

Ощр от категория Тенис