Намери ни
To Top

Съставите на Ливърпул и Арсенал

Ливърпул приема Арсенал на „Анфийлд“ в първи полуфинален сблъсък в турнира за Купата на лигата на Англия. Реално този двубой трябваше да бъде реванш, но тъй като срещата, която трябваше да се играе преди седмица на „Емиратс“, бе отложена за 20 януари, това се оказва първият сблъсък в спора за място на финала, за който вече се класира отборът на Челси.

Юрген Клоп залага на най-доброто, с което разполага в момента. Алисон и Трент Александър-Арнолд започват, след като бяха дали положителни резултати на тестовете за коронавирус.


Джордан Хендерсън, Джеймс Милнър и Диого Жота също се завръщат сред титулярите. Такуми Минамино и Роберто Фирмино са партньори на португалеца в атаката на домакините. Тиаго Алкантара и Дивок Ориги са контузени, а Мохамед Салах, Садио Мане и Наби Кейта са ангажирани с националните си отбори в турнира за Купата на Африка.

Същото важи и за Микел Артета, който има доста кадрови проблеми, особено в халфовата линия. Мартин Йодегор е дал положителен резултат на последните тестове . Смит Роу, Томиасу и Коласинак са контузени, но Джака започва, след като също бе дал положителен резултат. Пепе, Елнени, Партей и Обамеянг са извън сметките заради Купата на Африка. Локонга и Сака партнират на Джака в халфовата линия. Мартинели, Лаказет и Нкетия са в атака за Арсенал. 

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Милнър, Жота, Минамино, Фирмино

Арсенал: Рамсдейл, Седрик, Уайт, Габриел, Тиърни, Локонга, Джака, Сака, Лаказет, Мартинели, Нкетия

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!

Ощр от категория Световен футбол