Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/01/screenshot354584.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Любо Ганев с разкрития за националните селекционери – Sportove
Намери ни
To Top

Любо Ганев с разкрития за националните селекционери

Президентът на федерацията по волейбол Любо Ганев говори специално пред dsport и Дарик радио. Той направи любопитни разкрития около националните селекционери както на мъжкия ни отбор, така и на женския.

Любо Ганев заяви, че за националният отбор жени се разглеждат общо 11 кандидатури, една от които е на бившия треньор на „лъвиците“ – Марчело Абонданца, който е готов отново да се завърне начело на тима.

Друга любопитна кандидатура е на италианец, живеещ в САЩ, който е готов да води националките ни за символична сума.


Ганев заяви, че се е появила и още една българска кандидатура.

„Със сигурност при жените ще имаме нов селекционер. Старият вече се отказа. Имаме 11 кандидатури вече заявени. Една е съвместната на Тони Зетова и Радо Арсов. Има още един българин, който е Васил Димитров.

Почти всички останали са италиански като почнем Марчело Абонданца, Лоренцо Мичели… Имаме една много интересна кандидатура на един човек, който живее в САЩ и каза, че е готов да работи за 1 долар заплата стига да му осигурим самолетните билети. Италианец е, който живее в САЩ. Имаме среща на Изпълнителния комитет вдругиден, за да обсъдим тези кандидатури, след което ще ги представим пред УС. Първо, ще се чуем с кандидатите, за да кажат какво искат. Тогава вече УС ще вземе решение кой ще е треньорът при жените. Същото ще е и при мъжете, макар че няма голям избор. Там или Силвано Пранди ще остане, или Ники Желязков ще му изземе функциите“, започна Любо Ганев.

„Около 10 януари планирам да направим заседание на УС и ще се вземе решение. При нас колективният орган взема решението. Управителният съвет може да каже, когато всички са запознати с отчетите на треньорите. Всеки ще си има думата и там ще се реши. Най-рано тогава ще знаем кой ще е треньор на мъжете и кой на жените“, продължи той.

„Имам мое виждане относно националните селекционери, ще си изложа мотивите пред Управителния съвет. Важно е да излезем с колективно решение. При мъжете са само два варианта“, заяви президентът на БФ Волейбол.

„Потвърждаваме засега, че в „Арена Армеец“ ще се играят Лигата на нациите. Специално наемът на „Арена Армеец“ е висок. Трябва да се прави допълнително осветление и анимации. Като федерация винаги сме се справяли, надявам се и тази година да се справим. Ще направим среща с министъра на спорта, за да направим нашето искане“.

„Надявам се момчетата да ни зарадват с хубави мачове и победи. Нашата публика е жадна за победи и за добра игра. Пожелавам преди всички на всички състезатели да са здрави. Сигурен съм, че треньорите ще ги подготвят така, за да бъдат успешни“.

„Моите очаквания са както миналогодишните – спечелване на Златната лига, участие в „Чалъндж турнира“. Който го спечели, влиза във волейболна Лига на нациите през 2023-а година. Надявам се момичетата да успеят да се справят. Вярвам в тях. Който и да е треньорът, всички ще играят мотивирани. Неслучайно я нарекох годината на женския волейбол. Крайно време беше да направим и нашите момичета толкова популярни колкото и мъжете“.

„Груповата фаза на Европейското първенство мъже през 2023-а ще се играе в Бургас – четири държави са домакини – Северна Македония, Украйна, България и Италия. След това четири осминафинала и два четвъртфинала ще бъдат изиграни във Варна. Полуфиналите и финалите ще се играят в Италия“.

„Винаги на юношите пожелавам да играят със сърце, да оставят душата на терена. Вярваме в тях. Затова взехме това домакинство. У дом и стените помагат. Да се надявам, че още от тази Балканиада ще спечелят мечтаната квота, защото имат какво да покажат“, завърши Любо Ганев.

Ощр от категория Волейбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558