Намери ни
To Top

Нзила си тръгва от ЦСКА

Едно от летните попълнения на ЦСКА Жуниор Нзила ще напусне скоропостижно „Борисовата градина“. Дефанзивният полузащитник пристигна на „Армията“ под наем за една година от швейцарския Киасо, който в момента се намира на 4-ото място в местната Трета дивизия. Договорът му обаче ще бъде прекратен предсрочно през зимната пауза и той ще се завърне в клуба, който държи правата му.

Нзила изкара последния сезон като преотстъпен в младежката формация на Наполи, като дори взе участие в няколко занимания на първия отбор под ръководството на Дженаро Гатузо.


Италианците обаче не останаха впечатлени от качествата му и не се възползваха от опцията да го привлекат за постоянно. Такава клауза има и в договора с ЦСКА, но „червените“ нямат намерение да я активират. Нещо повече, договорът за наем ще бъде прекратен.

За целия есенен полусезон Нзила има само 3 мача с червения екип, в два от които се появи от резервната скамейка в самия край. 20-годишният халф за последно бе на терена преди 4 месеца – на 29 август поигра 5 минути при победата с 1:0 над Черно море. Още с идването си Стойчо Младенов показа, че не смята да разчита на французина, а най-ясен знак за това бе оставането му без картотека за груповата фаза на Лигата на конференциите. Още тогава бе сигурно, че през зимата пътищата на двете страни ще се разделят.

„Тема спорт“

Ощр от категория Световен футбол