Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/12/screenshot352142.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Два автогола поделиха точките между Специя и Емполи – Sportove
Намери ни
To Top

Два автогола поделиха точките между Специя и Емполи

Отборите на Специя и Емполи завършиха наравно 1:1 на „Алберто Пико“ в двубой от 18-ия кръг на Серия А. Цял мач на пейката на домакините записа родният национал Петко Христов.

Това реми прекрати серията на тосканците от три поредни победи във всички турнири. Именно те бяха по-настойчивият отбор в мача, но въпреки това не успяха да стигнат до нов успех.


Любопитното е, че и двете попадения в срещата бяха автоголове. В 50-ата минута Аркадиуш Реца отправи остър пас в наказателното поле, а Рикардо Маркица имаше нещастието да си отбележи автогол в опита си да пресече подаването. Така „орлетата“ поведоха в резултата макар и да отстъпваха в играта. 

Натискът на „адзурите“ обаче даде резултат в 71-ата минута. Тогава Шимон Зурковски опита пас към резервата Патрик Кутроне, но топката се отклони в крака на Димитрис Николау и влезе в мрежата на „бианконерите“, с което равенството в мача беше възстановено. В 75-ата минута Келвин Амиан блокира изстрел на Андреа Пинамонти в наказателното поле. Отначало съдията даде дузпа за гостите заради игра с ръка, но след дълго преразглеждане с ВАР той отмени решението си, тъй като се оказа, че защитникът не си послужил с ръка във въпросната ситуация. 

Така Емполи остана на 9-ата позиция в класирането с актив от 27 точки, а Специя е на 17-ото място с 13 спечелени пункта.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558