Намери ни
To Top

Костадинов не помогна на Арсенал (Тула) срещу ЦСКА (Москва)

Националът Георги Костадинов игра цял мач за Арсенал (Тула) при гостуването на ЦСКА (Москва), загубено с 0:2. „Армейците“ контролираха мача и стигнаха до заслужен успех с голове на Антон Заболотний. Централният нападател откри резултата в 33-ата минута с попадение в стил „Златан Ибрахимович“, а в 76-ата се разписа от дузпа.

Съществуваше реална опасност двубоят на „ВЕБ Арена“ да бъде отменен заради ниските температури.


Такова беше желанието на гостите, но в крайна сметка срещата се състоя. 

ЦСКА пропусна няколко положения в началото, но в 33-ата минута стигна до гол. Илзат Ахметов получи топката на левия фланг от Чинеду Еджуке и центрира към Заболотний, който изпревари вратаря Антон Коченков и с пета прати топката в мрежата. Гостите можеха да изравнят в самия край на полувремето, но Игор Акинфеев отрази опасен изстрел на Зурико Давиташвили.

ЦСКА търсеше второ попадение и доминираше сериозно след почивката. В 66-ата минута Заболотний отново се озова на добра позиция, но Коченко спаси удара му. Малко по-късно голмайсторът на „армейците“ беше повален от Радакович в наказателното поле и сам реализира отсъдената дузпа.

Това беше втора поредна победа за ЦСКА след тази срещу Криля Советов преди седмица. Отборът на Алексей Березуцкий е 3-и в класирането с 30 точки, но и мач повече от Краснодар и Сочи.

Арсенал (Тула) ще зимува непосредствено над зоната на изпадащите. „Оръжейниците“ имат 19 точки, а след тях са Ростов, Нижний Новгород, Химки и Уфа.

Ощр от категория Световен футбол