Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/12/screenshot350800.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Спартак сътвори зрелищен обрат срещу Левски, Божо Аврамов герой – Sportove
Намери ни
To Top

Спартак сътвори зрелищен обрат срещу Левски, Божо Аврамов герой

Баскетболният отбор на Спартак (Плевен) продължава да върви във възходяща линия след назначаването на Тодор Тодоров като старши треньор на тима. Плевенчани записаха втората си поредна победа в НБЛ, след като сътвориха страхотен обрат над Левски с крайното 84:82 (24:21, 21:21, 17:24, 22:16) в един от най-интересните мачове от програмата на седмия кръг в първенството.

В герой за успеха на Спартак се превърна гардът Божидар Аврамов, който попари бившия си отбор в самия край. Стрелецът реализира изключително трудна стрелба при оставащи 5 секунди до финалната сирена, за да осигури аванс от две точки на домакините при 84:82, след като те губеха с девет в средата на заключителния период.


В последното си нападение Левски не успя да стигне до кош, след като Венцислав Петков пропусна за победата от далечно разстояние, благодарение на чудесна защита на Николай Стоянов.

Така във временното класиране Спартак се изкачва на шестата позиция с актив от 3 победи и 4 загуби. Левски пък официално сдаде върха на Рилски спортист, като тимът на Константин Папазов остава на второ място с баланс от 6 успеха и 2 поражения.

Николай Стоянов завърши като най-резултатен за победителите с 20 точки при 7/8 стрелба от игра. Коча Йовович се разписа с още 13 точки, Николай Маринов наниза 12, а Ивко Ивков и Симеон Илиев допълниха съответно с по още 11 и 10 точки.

За Левски Марио Литъл бе най-добър с 22 точки и 5 борби. Ивица Радич приключи с “дабъл-дабъл” 20 точки и 14 борби, Цветомир Чернокожев вкара 14 точки, а Илай Лонг завърши с 12.

Снимка: НБЛ

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558