Намери ни
To Top

Манчини ще може да разчита на Белоти и Барела за решителния сблъсък с Швейцария

Селекционерът на Италия Роберто Манчини обяви, че Николо Барела и Андреа Белоти трябва да бъдат на разположение за световната квалификация в петък у дома срещу Швейцария. Италия е начело в група „C“ преди последните два мача, но има равен брой точки с Швейцария – по 14. 

Тимът, който спечели срещата в петък, ще поведе еднолично в групата. Само победителите в групите си гарантират място на финалите догодина в Катар, докато вторият ще играе плейофи.


Италия гостува на Северна Ирландия в последния си мач в понеделник, а Швейцария ще бъде домакин на България. 

Отборът на Манчини ще бъде без капитана Джорджо Киелини и без нападателя Чиро Имобиле. Двамата са с мускулни травми, докато полузащитникът на Интер Николо Барела беше под въпрос. Селекционерът даде положителна информация за Барела, един от ключовите играчи при триумфа на Италия на Евро 2020, и каза, че Белоти вероятно ще започне титуляр, въпреки че все още не е в топ форма след контузия на глезена, която получи през август.

 „Барелла е добре, той тренира вчера и мисля, че може да бъде на терена утре. Белоти се справя добре, физически няма да е на 100%, защото идва след сериозна контузия. Може би няма да играе 90 минути, но би било страхотно, ако успее да отбележи още през първия час на мача“, каза Манчини на пресконференция. „Съжаляваме за Имобиле и Киелини, но това е едно и също за всички национални отбори – винаги има много контузии на този етап от сезона. Ние сме в положителна ситуация, знаем какъв отбор сме и трябва да останем спокойни“, добави той. 

Манчини очаква с нетърпение Италия да се завърне на Олимпийския стадион в Рим, където спечели трите си мача от груповата фаза на Евро 2020 срещу Турция, Швейцария и Уелс. „Сигурен съм, че публиката ще ни даде голяма подкрепа. Винаги е хубаво да играем на Олимпийския стадион, атмосферата винаги е добра и утре ще бъде така“, добави той.

Ощр от категория Световен футбол