Намери ни
To Top

Алексиева се развихри при четвъртата поредна победа на АЛБА

Валерия Алексиева и АЛБА (Берлин) продължават да трупат успех след успех в германската Втора Бундеслига. Българката и съотборничките ѝ записаха четвъртата си поредна победа в първенството, след като взеха гостуването си на Нойс Тайгърс със 77:55 (14:16, 33:15, 8:17, 20:9) в двубой от седмия кръг на местния шампионат.

Ключова роля за успеха имаше именно Алексиева, която изигра най-силния си мач, откакто е част от “албатросите”. Гардът демонстрира отличната си стрелба от далечна дистанция и завърши двубоя като топреализатор за своя тим с 21 точки, 3 борби, 2 асистенции и 1 открадната топка за около 22 минути на паркета.


Бившата състезателка на Славия бе 3/6 от зоната за две точки, 4/7 от тройката и 3/3 от наказателната линия, извеждайки АЛБА към победата.

Клубът от германската столица успя да си извоюва сериозната разлика в резултата още през втората четвърт, която бе спечелена от състава на Кристо Кабрера с 33:15. По този начин АЛБА излезе напред на полувремето с убедителен 20-точков аванс при 49:29. Домакините от Нойс все пак не развяха бялото знаме и чрез силна серия в третата четвърт успяха да намалят изоставането си на 11 точки преди старта на последната четвърт, в която обаче Алексиева и компания бяха безмилостни. Българката наниза 9 от своите 21 точки именно в решителния период и по този начин бе сложен краят на опитите на Нойс за обрат в мача.

Хенриет Хьоферман наниза още 19 точки за победата на АЛБА, докато Хана Браун се отчете с “дабъл-дабъл” от 14 точки и 11 борби. За Нойс Лидия Бакстър бе най-добра със своите 16 точки.

Във временното класиране Алексиева и нейният отбор заемат петото място с баланс от 5 победи и 2 загуби. Следващата събота “албатросите” приемат Грюнберг в двубой от осмия кръг на първенството.

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Баскетбол