Намери ни
To Top

Петя Баракова и Лугож напред за „Чалъндж къп“

Волейболната националка Петя Баракова и нейният КСМ (Лугож) продължават напред в европейските турнири. Баракова и компания се класираха за 1/16-финалите на третия по сила евротурнир „Чалъндж къп“, след като надиграха у дома словашкия ВК Пиране (Брушно), воден от българинът Кристиан Михайлов, с 3:0 (25:19, 25:11, 25:15) в мач-реванш от 1/32-финалите на турнира. Първи съдия на срещата беше българката Ваня Първанова.

Така след две победи с по 3:0 гейма Лугож продължава напред в турнира.


Там на 1/16-финалите Баракова и съотборничките й ще играят срещу швейцарския См′Аеш (Пфефинген). Първата среща е на 17 ноември (сряда) от 18,30 часа в Румъния.

Петя Баракова започна като титулярка за своя тим, но бе сменена в средата на втория гейм от Лорена Райса Чочан. Българката все пак се отчете с една точка за успеха. Най-резултатна за Лугож стана Симина Страхинеску с 10 точки (1 блок, 3 аса и 33% ефективност в атака), а Бояна Челич, Сара Сакраджия и резервата Георгиана Попа добавиха по 8 точки за победата. За тима от Брушно Сара Длъхосова и Джохенлис Майлин Белисарио Самора реализираха по 9 точки.

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Волейбол