Намери ни
To Top

Ливърпул 2:0 Атлетико Мадрид, червен картон за гостите (гледайте тук)

Ливърпул приема Атлетико Мадрид на „Анфийлд“ в двубой от четвъртия кръг на надпреварата в група „В“ на Шампионската лига. Диого Жота откри резултата в 13-ата минута. Садио Мане удвои в 21-вата. 

Преди две седмици мърсисайдци постигнаха драматична победа с 3:2 на „Уанда Метрополитано“, а при успех днес ще си осигурят рано участието на елиминациите на надпреварата.


Ливърпул е с пълен актив в групата – три победи от три мача, два от които бяха в гостувания. Преди този двубой тимът на Юрген Клоп има преднина от пет точки пред днешния си съперник.

Германецът е направил пет промени в сравнение с мача с Брайтън през уикенда. Жоел Матип, Фабиньо и Диого Жота се завръщат сред титулярите. Костас Цимикас започва отляло на отбраната за сметка на Анди Робъртсън. Алекс Окслейд-Чембърлейн също стартира за сметка на контузения Наби Кейта. Къртис Джоунс е извън групата. Роберто Фирмино и Тиаго Алкантара, който се възстанови от контузия, са на пейката за началото.

Две рокади е направил Диего Симеоне от мача Бетис. Фелипе стартира на мястото на наказание Савич. Жоао Феликс заменя Антоан Гризман, който получи червен картон в предишния двубой с Ливърпул.

Ливърпул започна точно толкова силно, колкото и преди две седмици на „Уанда Метрополитано“. Тогава мърсисайдци имаха нужда от 13 минути, за да вземат аванс от два гола. Тази вечер на тима на Юрген Клоп бяха необходими 21 минути, за да си спечели същата преднина. В 13-ата Жота откри резултата, след като засече с глава прекрасно центриране на Александър-Арнолд. Осем минути след това десният бек на Ливърпул записа втора асистенция. Този път английският национал центрира ниско към Мане, който засече отблизо за 2:0. 

Доминацията на Ливърпул продължи и малко след това изстрел на Окслейд-Чмебърлейн профуча на сантиметри встрани от целта. 

Надеждите на Атлетико за нещо повече съвсем започнаха да се изпаряват в 36-ата минута, когато Дани Макелие показа малко пресилен директен червен картон на Фелипе, заради това, че препъна Садио Мане. Нарушението бе дълбоко в половината на Ливърпул, но все пак бразилецът застъпи с бутоните сенегалеца, а преди това бе направил и друго твърдо влизане. Освен това реферът три пъти повика Фелипе при себе си, а той отказа да се съобрази. До почивката Облак спаси опасни удари на Салах и Жота.

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Ливърпул: Алисън, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Цимикас, Осклейд-Чембърлейн, Хендерсън, Фабиньо, Салах, Жота, Мане

Атлетико: Облак, Трипиър, Фелипе, Хименес, Ермосо, Де Паул, Коке, Кореа, Караско, Феликс, Суарес

Ощр от категория Световен футбол