Намери ни
To Top

Люблин отново се оказа непреодолим за Борислава Христова и Гожов

Борислава Христова и съотборничките ѝ от Гожов допуснаха втората си поредна и общо трета загуба в груповата фаза на ЕвроКъп. Българката и отборът ѝ се предадоха срещу Люблин и загубиха с крайното 55:79 (13:15, 12:22, 24:21, 6:21) в четвъртия си двубой от втората най-престижна надпревара на Стария континент.

По този начин за втори път в рамките на десетина дни Люблин спира баскетболистките на Дариуш Мачейевски. Христова и компания отстъпиха на днешния си съперник и в полското първенство в края на октомври със 69:72 в двубой от четвъртия кръг.


Въпреки тежката загуба Борислава Христова отново се нареди сред най-резултатните в тима на Гожов. Българската националка завърши срещата с 13 точки, 4 борби, 2 асистенции, 2 откраднати топки и 1 чадър за 37 минути в игра. Тя обаче нямаше особен успех при стрелбата си, след като стреля 3/10 от зоната за две точки и 1/4 от тройката, но бе перфектна от наказателната линия с 4/4. Стефани Джоунс наниза още 15 точки за домакините, а Кортни Хърт вкара 14.

за домакините, а Кортни Хърт вкара 14. За Люблин Ивана Якубчова бе най-резултатна с 25 точки, като тя вкара и 6 от общо 12-те тройки на своя тим в мача. Камая Смолс добави още 25 точки за състава на Кшищоф Шевчик.

Така Христова и съотборничките ѝ ще трябва да търсят задължителна победа в следващия си мач от ЕвроКъп, за да запазят надежди за продължаване към следващата фаза. На 25 ноември тимът гостува на Хоризонт (Минск). Във временното класиране Гожов е на четвърто място с баланс 1-3, какъвто е и този на Хоризонт, който засега е трети.

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Баскетбол