Намери ни
To Top

Изненада на UFC 267! 42-годишен бразилец подчини шампиона

Неочакваният развой е факт – полският нокаутьор Ян Блахович се провали във втората си защита на титлата в лека-тежка категория на UFC, след като бе задушен във втория рунд от 42-годишния майстор на бразилското жиу-жицу Гловър Тейшейра. Считаният за аутсайдер в основната битка на галавечерта UFC 267 в Абу Даби доминираше изцяло през първия рунд, а във втория разклати съперника си с ляво кроше, след което го повали на земята и му приложи риър-некед-чоук.

Тейшейра е вторият най-възрастен шампион в историята на най-голямата ММА организация (легендата Ранди Кутур е най-старият – на 45 години и 4 месеца), като вече е в серия от шест победи в октагона.


За Блахович поражението не влизаше в плановете, след като в първата си защита на шампионския пояс подчини краля в по-ниската средна категория Израил Адесаня.

Изненадващо или не, Тейшера убедително спечели първия рунд, след като още в 40-ата секунда осъществи тейкдаун през един крак и впоследствие просна съперника си на земята. Оттам бразилецът опита хватки за подчиняване, но Блахович все пак оцеля, само че прекара почти цялата първа част на гърба си и оттам нататък трябваше да компенсира с играта си в стойка.

Именно на краката си проведоха първата половина на втория рунд, като си разменяха тежки крошета, от които шампионът изглеждаше разклатен. Тейшейра се възползва, за да осъществи нов тейкдаун, като преодоля гарда бързо, а в паниката Блахович направи грешката да му даде гърба си. Бразилецът направи ключ с краката и обхвана с ръце врата на съперника си, осъществявайки риър-некед-чоук, след който полякът се предаде.

Ето репортажи и видеа от другите битки в Абу Даби:

Ощр от категория Бойни Спортове