Намери ни
To Top

Елче 0:1 Реал Мадрид, играе се второто полувреме

Елче и Реал Мадрид играят помежду си при резултат 0:1 в мач от 12-ия кръг на испанското първенство. Винисиус Жуниор изведе водения от Карло Анчелоти тим напред в резултата с гол в 22-ата минута. “Лос бланкос” са втори в класирането с 21 точки, на 3 зад лидера Реал Сосиедад, но трябва да се има предвид, че мадридчани са с мач по-малко. Елче заема 15-а позиция с 10 точки.


Реал Мадрид направи разочароващо равенство 0:0 у дома с Осасуна в миналия кръг. Елче пък няма победа в последните си три срещи за първенство, но пък и няма поражение като домакин от началото на сезона.

Мариано Диас започва от първата минута за Реал Мадрид, тъй като френската звезда Карим Бензема пропуска мача поради контузия. Диас ще бъде подпомаган в предни позиции от Винисиус Жуниор и Родриго. Любопитно за отбелязване е, че Диас няма нито една изиграна минута в официален мач от началото на сезона. Марсело също е намерил място в стартовия състав на гостите от столицата. Наставникът на “белите” Карло Анчелоти пък не може да разчита още на контузените Гарет Бейл, Федерико Валверде и Дани Себайос. Пабло Пиати пък пропуска двубоя за Елче поради травма, а Лукас Перес и Лукас Бойе ще бъдат основната заплаха за вратата на Тибо Куртоа.

Реал Мадрид е в синьо днес, докато домакините от Елче са в бели екипи. Във втората минута Родриго тества стража на Елче Кико Касийя с удар от далечно разстояние, а опитният вратар изби. В 15-ата минута Родриго отново пробва шут, този път от дъгата на наказателното поле, но топката профуча над напречната греда.

В 18-ата минута в игра за мадридчани се появи Марко Асенсио, който смени получилия травма Родриго. Секунди по-късно пък имаше опасност за вратата на Куртоа. Лукас Бойе стреля от близко разстояние, но и от малък ъгъл, а белгийският страж реагира отлично и изби.

Елче - Реал Мадрид

В 22-ата минута Винисиус Жуниор даде аванс на „лос меренгес“ в резултата. След грешен пас на футболист на Елче, гостите се ориентираха много бързо и успяха да изненадат съперника си. Винисиус получи топката от Диас в опасна за Елче зона в наказателното поле и с добре премерен изстрел бразилецът порази целта.

В 26-ата минута Мариано Диас опита индивидуален пробив отдясно и бе близо до гол, но си затвори твърде много ъгъла и не успя да насочи топката във вратата на Касийя. Пет минути по-късно пък домакините застрашиха вратата на „лос бланкос“, като Лукас Перес опита зрелищен, но доста труден акробатичен удар и топката мина далеч от целта.

Винисиус Жуниор

В 38-ата минута първо Лукас Бойе принуди Куртоа да направи стабилно спасяване с удар от далечно рамстояние, а секунди по-късно грешка на Дейвид Алаба едва не доведе до гол за 1:1. Лукас Перес получи чудесен пас от Хавиер Пасторе, но от съвсем близко разстояние не уцели вратата и Елче пропиля златен шанс за изравняване на резултата. В последните секунди отново имаше напрежение пред вратата на Куртоа, този път след центриране отдясно, но до попадение не се стигна.

Гледайте всички мачове от LaLiga ексклузивно в ефира на MAX Sport 4.

Ощр от категория Световен футбол