Намери ни
To Top

Милан – Атлетико Мадрид (съставите)

Станаха ясни съставите на Милан и Атлетико Мадрид, които се изправят един срещу друг в мач от група „В“ на Шампионската лига. Двубоят е много важен и за двата тима, които не крият амбициите си да се преборят за място на осминафиналите. „Росонерите“ се завърнаха в турнира след пауза от 7 години със загуба от Ливърпул на „Анфийлд“ (2:3), а Атлетико стигна само до нулево равенство у дома срещу Порто. Това означава, че днес съперниците ще преследват единствено победата.


Любопитното е, че последният мач на Милан на „Сан Сиро“ в ШЛ преди днес беше именно срещу Атлетико. През 2014 година „дюшекчиите“ спечелиха с 1:0 като гост, след което разгромиха италианския гранд с 4:1 на „Висенте Калдерон“ и продължиха към четвъртфиналите. Мадридчани обаче имат и лоши спомени от Милано, където загубиха с дузпи от Реал Мадрид финала в турнира през 2016 година.

Милан демонстрира по-добра форма от съперника си в последните седмици. Тимът на Стефано Пиоли направи равенство като гост на Ювентус, след което взе 6 точки от мачове с Венеция (2:0) и Специя (2:1). 

В отсъствието на Златан Ибрахимович атаката на „червено-черните“ ще води Анте Ребич, а по крилата ще му помагат Браим Диас и Рафаел Леао. В средата на терена Пиоли залага на Алексис Салемакерс, Франк Кесие и  Исмаел Бенасер, който е предпочетен пред Сандро Тонали, а четиримата защитници пред Майк Менян са Давиде Калабрия, Алесио Романьоли, Фикайо Томори и юношата на Атлетико Тео Ернандес.

Шампионът на Испания не впечатлява от началото на сезона. През уикенда отборът на Диего Симеоне изненадващо загуби от последния в Ла Лига Алавес в мач, който показа, че Антоан Гризман още не успява да отговори на високите очаквания, а защитата също не е на познатото си ниво.

Срещу Милан Гризман остава на пейката за сметка на Анхел Корея. Другият нападател на „лос колчонерос“ е Луис Суарес, който се надява да сложи край на серията си от 25 мача без гол в Шампионската лига. Заради наказанието на Стефан Савич в центъра на защитата изборът е паднал върху Хосе Хименес и Фелипе, а крайни бранители пред Ян Облак са Марио Ермосо и Киърън Трипиър. В халфовата линия Симеоне се доверява на Маркос Йоренте, Жофри Кондогбия, Коке и Яник Ферейра-Караско.

Ощр от категория Световен футбол