Намери ни
To Top

Ливърпул 2:2 Милан, не признаха трети гол на „росонерите“

Отборите на Ливърпул и Милан играят при резултат 1:2 на “Анфийлд” в един от най-интересните двубои от първия кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Трент Александър-Арнолд се разписа още в 9-ата минута, а Анте Ребич изравни в 42-ата преди в 44-ата Браим Диас да донесе обрата в срещата. Това е първи мач между двата тима на “Анфийлд” в историята, като те не са срещали в турнира от финала през 2007-а, когато “росонерите” триумфираха с 2:1. Само две години по-рано мърсисайдци спечелиха трофея в състезанието след драматичен обрат от 0:3 до 3:3 на финала, в който надделяха срещу този съперник след изпълнение на дузпи.


Също така след 2745 дни или 7-годишно чакане, Милан се завръща в ШЛ.

Юрген Клоп е направил четири промени в своя състав, от които две са изненадващи. Противно на очакванията, основният стълб в защитата на тима Вирджил ван Дайк този път е резерва, а на негово място се появява Джо Гомес. В халфовата линия контузеният Харви Елиът и Тиаго Алкантара са заменени от Наби Кейта и капитана Джордан Хендерсън. Другата изненада е свързана със старта на Дивок Ориги за сметка на Садио Мане, като другите двама в атака са Мохамед Салах и Диого Жота. 

Стефано Пиоли пък е предприел три промени в стартовата си единайсеторка. В отбрана се завръща Симон Кяер вместо капитана Алесио Романьоли. В халфовата линия Сандро Тонали е оставен на пейката вместо Исмаел Бенасер, а Алесандро Флоренци е отстъпил мястото си на десния фланг на Алексис Салемакерс. Рафаел Леао отново ще напада отляво, а в ролята на плеймейкър влиза Браим Диас. Заради леката травма на Златан Ибрахимович и прекарания от Оливие Жиру коронавирус, Анте Ребич отново ще играе като централен нападател.

Домакините започнаха с натиска още от самото начало. Така в 3-ата минута Андрю Робъртсън центрира и топката стигна до Ориги, който показа неточен мерник. В 5-ата шут на Жота беше блокиран от Фикайо Томори в корнер. В 8-ата Жоел Матип стреля с глава право в ръцете на Майк Менян. Минута по-късно Александър-Арнолд проби в наказателното поле пред погледа на Леао и шутира от малък ъгъл, а топката рикошира в шпагата на Томори и прескочи Менян за 1:0. 

Мърсисайдци продължиха с атаките и през следващите минути с пропуски се отчетоха Хендерсън на два пъти, както и Салах и Робъртсън. В 13-ата пък изстрел на Жота беше отклонен от вдигнатата ръка на Бенасер и съдията веднага посочи бялата точка. Оттам Салах отправи силен удар, но все пак Менян успя да го отрази, а след това изби и добавката на Жота. Последаха удари на Александър-Арнолд и Матип, които бяха спасени от вратаря. В 30-ата Салах нанесе далечен удар, който беше избит от Менян в корнер.

Гостите заиграха малко по-смело и така в 42-ата минута при една от редките си добри атаки Леао намери в наказателното поле Ребич, който с шут по земя изравни резултата. Само две минути по-късно се стигна до изненадващ пълен обрат в мача. Тогава Леао направи пробив и насочи топката към Ребич. Тя рикошира но стигна до хърватина, който веднага я подаде на Тео Ернандес. Левият бек стреля, но в тялото на Робъртсън, който се хвърли пред голлинията. В крайна сметка Диас първи стигна до топката и я добута в противниковата врата.

В началните секунди на втората част Симон Кяер се разписа след изпълнение на корнер, но при вдигнат флаг за засада още преди топката да стигне до него. В 49-ата минута Салах комбинира по отличен начин с Ориги, което му позволи да излезе сам срещу вратаря и египтянинът беше безпогрешен за 2:2. В 52-ата Ориги стреля отдалече, но не намери целта.

ЛИВЪРПУЛ – МИЛАН 2:2

1:0 Томори (9′ – автогол)

1:1 Ребич (42′)

1:2 Диас (44′)

2:2 Салах (49′)

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Гомес, Робъртсън, Кейта, Фабиньо, Хендерсън, Салах, Ориги, Жота

Милан: Менян, Калабрия, Кяер, Томори, Ернандес, Кесие, Бенасер, Салемакерс, Диас, Леао, Ребич

Ощр от категория Световен футбол