Намери ни
To Top

Още това лято голмайстор номер 1 на ШЛ преминава във Висшата лига, ето подробности!

Страхотна сделка за английския футбол е почти договорена. Според медиите на Острова още това лято голмайстор номер 1 на Шампионска лига ще подпише с гранд от Премиършип.

Луис Адриано със сигурност ще напусне Шахтьор Донецк. 27-годишният бразилски нападател направи силен сезон в Шампионската лига, като все още е водещ реализатор през кампанията с 9 попадения в 7 мача (изпреварвайки суперзвезди като Меси и Роналдо).


Луис е обект на интерес от редица водещи европейски клубове, сред които английските Арсенал и Ливърпул.

„Планът ми е да изпълня договора си с Шахтьор, който изтича през декември 2015 година. В момента съм в силен период от кариерата ми и ще се опитаме да направим най-доброто за мен и за клуба. След толкова силни игри в последно време е ясно, че трудно ще остана в Украйна“, коментира нападателят.

Адриано пристигна в Шахтьор от бразилския Интернасионал през 2007 година, а през 2009 година помогна на украинците да спечелят купата на УЕФА. Той има и два мача за бразилския национален отбор. Грандът от Донецк почти сигурно ще се опита да продаде нападателя през лятото, за да не го изпусне като свободен агент през декември.

Ювентус, Арсенал и Ливърпул са фаворити за подписа на голаджията, който дори изпреварва към момента Меси и Роналдо в ШЛ по успеваемост при завършващия удар. В Англия обаче сочат, че Юве ще загуби битката с грандовете от Висшата лига и Луис Адриано ще акостира в Премиършип.

Ощр от категория Трансфери