Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/09/screenshot334071.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Верстапен: Не мога да спра освиркванията на феновете срещу Хамилтън – Sportove
Намери ни
To Top

Верстапен: Не мога да спра освиркванията на феновете срещу Хамилтън

Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен заяви преди началото на уикенда за домашната си Гран При на Нидерландия във Формула 1, че той не може да направи нищо за да спре феновете на „Зандвоорт“ да освиркват Люис Хамилтън.

До момента британецът бе освиркван неколкократно от феновете през 2021 година, като най-яростно това се случи в Гран При на Унгария където основна част от привържениците по трибуните бяха част от „Оранжевата армия“ на Верстапен. А тези освирквания бяха в директен отговор на големия инцидент между Хамилтън и Верстапен в предходната Гран При на Великобритания. На „Хунгароринг“ нидерлнадецът защити своя съперник и призова феновете да спрат със своето неуважително поведение, но според него то ще продължи и в Нидерландия тази седмица.


„Когато отидете на футболен мач сте наясно, че гостуващият отбор ще бъде освиркан по някое време и домакинът няма задължение да призове по говорителите това да спре, защото е неизбежно. Във футбола феновете са много страстни и подкрепят яростно своя тим.

„Не мисля, че зависи от мен да казвам на публиката как да се държи защото не съм един от тях. Аз съм фокусиран единствено върху това, което правя на пистата. Сигурен съм, че повечето от феновете са тук за да прекарат един страхотен уикенд и да видят коли да се състезават, разбира се някои от тях ще освиркват, но не мога да направя нищо за тях“, каза Верстапен. 

Именно неговите успехи и популярност са причина за възраждането на Гран При на Нидерландия, която се завръща в календара на Формула 1 за първи път от 1985 година. Надпреварата трябваше да направи това още миналия май, но тогава тя бе отменена заради пандемията от коронавирус. През този уикенд на „Зандвоорт“ се очакват близо 70 хиляди фенове, което се равнява на 2/3 от капацитета на трасето. 

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558