Намери ни
To Top

Джабур и Шарма разчистиха пътя си към финала в Чарлстън

Тунизийката Онс Джабур и Астра Шарма от Австралия ще играят на финала на турнира по тенис за жени в Чарлстън (Южна Каролина), който е с награден фонд 235 238 долара. Не само на клей, но и изобщо, и двете тенисистки се стремят към своята първа титла в WТА в кариерата.

Онс Джабур победи Данка Ковинич (Черна гора) с 6:3, 6:0 в първия полуфинал, като по този начин си върна за загубата от същата съперничка на „Волво Оупън“, където беше сразена на на полуфинал с 2:6, 3:6. Днес обаче Джабур доминираше и почти не даде шансове на съперничката си от бивша Югославия. Астра Шарма (Австралия) пък елиминира Мария Осорио Серано (Колумбия) със 7:6 (5), 6:1.

„Наистина бях се засилила да взема реванш и играх така, че да спечеля тази победа“, доволно заяви след мача Джабур, която е номер 1 в схемата на турнира. „Опитах се да си взема поуките от предишната среща с Ковинчич и се получи“

Нейната съперничка на финала – намиращата се на 165-о място в ранглистата Астра Шарма, трябваше да вложи целия си опит, за да спре 19-годишната колумбийка Осорио Серано. Младата тенисистка пък имаше до днес серия от осем поредни победи. 

Двете финалистки не са се срещали една срещу друга никога досега, но пък имат по един загубен мач за титла в кариерите си.

Снимка: Getty Images

Ощр от категория Тенис