Намери ни
To Top

Това постижение на Моу в генерален план е много по-ценно за Челси от първото място! (фото)

Челси често е обвиняван, че пръска купища пари за големи трансфери. „Сините“ от Лондон плащаха редовно през годините суми над 20 млн. евро за правата на какви ли не звезди. Трябва обаче да кажем, че след последното заставане на Жозе Моуриньо, Челси се превърна в клуб за пример – освен, че гони максималните цели, лидерите в Премиър Лийг доказаха, че могат да бъдат и отлични търговци.


Какво сочи статистиката: Челси продаде доста изгодна четирима футболисти, на които Моу не желаеше да разчита и често ги „забиваше“ до себе си на скамейката. Така Хуан Мата, Давид Луиш, Ромелу Лукаку и Андре Шюрле се превърнаха в трансфери №1 за всички времена на новите си клубове – съответно Манчестър Юнайтед, ПСЖ, Евертън и Волфсбург. Можем да добавим и факта, че Луиш стана най-скъпият защитник в историята.

От тази гледна точка, цифрите сякаш са много по-добро постижение на Моуриньо, отколкото първото място в Премиър Лийг, тъй като Челси вече е клуб, който гони максимални цели, без да натежава това на бюджета и да има каквито и да е страхове относно нарушаване на финансовия феърплей.

10384812_1308403332533213_2083376719535426470_n

Ощр от категория Анализ