Намери ни
To Top

Александър Волков окървави Овърийм на UFC Fight Night 184

Руснакът Александър Волков нокаутира във втория рунд нидерландската легенда Алистър Овърийм в главната битка на UFC Fight Night 184, която се проведе в Лас Вегас.

Волков не остави никакво съмнение в превъзходството си, като тръгна напред още в средата на първия рунд и успя да приключи мача във втория, след като нанесе тежки поражения на Овърийм.

Първият рунд започна наглед предпазливо, като и двамата бойци държаха дистанция. В средата търпението на Волков явно се изчерпа и той нанесе първи удар в главата на съперника, след което успя да го повали на пода.


Ветеренът обаче успя да се изправи и да дочака сирената.

Овърийм не изглеждаше в добра кондиция и той се потвърди през вторите пет минути. В тях той изглеждаше вече сломен и просто се пазеше от ударите на Волков, който окървави Разрушителя, преди да го просне на пода и реферът да прекрати мача. Така победата с технически нокаут отиде на сметката на Волков, а Овърийм се прости с мечтата да се бори за титлата.

След мача руснака си пожела бой за титлата в категорията.“Това е моето време, радвам се и ще преследвам пояса. Работих много и знаех, че мога да завърша мача с нокаут. Още като видях лицето му в края на първия рунд ми стана ясно, че мачът няма да продължи дълго. В добра форма съм, тренирам и ставам все по-добър. Разбира се, че искам да се бия за пояса, но на първо време нека видим как ще завършат другите битки в категорията“, коментира Волков.

Още по-бързо приключи подглавната битка в категория „петел“. Кори Сандхаген имаше нужда от само 28 секунди, за да просне безпомощен на пода съперника си Франки Едгар, след като го нокаутира с „летящо коляно“.

Ощр от категория Бойни Спортове