Намери ни
To Top

ЦСКА прилапва 8 милиона лева от голмайстора си

Мачът срещу Ботев (Враца) бе последен за звездата на ЦСКА Али Соу на стадион „Българска армия“. Гамбиецът ще бъде продаден след края на есенния полусезон,пише „Тема спорт“. С представянето си в последния месец таранът успя да привлече погледите на доста чуждестранни клубове към себе си. Черешката на тортата бяха двата гола в мрежата на италианския гранд Рома за победата с 3:1.


С тях Соу си гарантира трансфер. Цената му пък нарасна. „Червените“ ще получат 4 млн. евро.

Соу бе на косъм от трансфер в началото на октомври. Тогава той премина медицински прегледи в Дижон и подписа с френския клуб, но документите не бяха заверени навреме в местната федерация. Така сделката пропадна. От нея ЦСКА трябваше да вземе 3,5 млн. евро. Сега ще прибере повече заради доброто представяне на Али.

Соу се разписа по веднъж в последните 4 мача на вътрешната сцена – при 3:0 над Ботев (Пловдив), 2:0 над ЦСКА 1948 и 2:1 над Монтана в първенството, както и при 5:0 срещу Ботев (Ихтиман) за Купата на България. Общо в шампионата нападателят има 5 гола в 13 мача, а в Лига Европа е с 5 попадения в 10 срещи.

Сериозен интерес към Соу има от западноевропейски клубове. Няма обаче да е изненадващо, ако вместо в тази посока гамбиецът потегли на Изток – към Китай или Арабския свят.

Ощр от категория efbet Лига