Намери ни
To Top

Ливърпул 0:0 Аякс, греда за домакините

Ливърпул приема Аякс на „Анфийлд“ в интересен двубой от Група D на Шампионската лига. Разликата между двата отбора е две точки, като английският шампион се нуждае от една победа в оставащите два мача, за да се класира в следващата фаза.

 

Преди седмица мърсисайдци допуснаха  първа загуба в груповата фаза на Шампионската лига през този сезон, след като отстъпиха с 0:2 на Аталанта на „Анфийлд“. Аякс пък надигра с 3:1 Мидтиланд.


 

Юрген Клоп е направил пет промени в състава си, като лошата е новина е, че Алисон Бекер пропуска двубоя. Според английските медии причината за това е мускулна контузия на крака. Вместо него на вратата на домакините започва Келъхър. Жоел Матип се завръща в центъра на защитата. Той ще се партнира с Фабиньо. Садио Мане, Диого Жота и Мохамед Салах започват в атака, а Роберто Фирмино е на пейката за началото. Джордан Хендерсън и Къртис Джоунс също са титуляри.



 

Изненадващо Траоре е оставен сред резервите на Аякс за началото на двубоя. Вместо него започва Алварес, а Душан Тадич ще действа като централен нападател. Още в първите минути двата тима създадоха обещаващи положения. Гостите изпълниха късо корнер в петата минута, след което топката бе центрирана на далечната греда към Схюрс, който обаче стреля с глава над вратата. Веднага след това Ливърпул създаде по-чиста ситуация. Салах върна към Къртис Джоунс, който шутира много добре от границата на наказателното поле, но топката разтресе дясната греда. Постепенно Аякс пое контрола върху топката, но гостите стигнаха само с една добра възможност и тя дойде след удар от 25 метра на Мазрауи в 32-рата минута. Келъхър обаче се представи блестящо и изби с една ръка.

В лагера на Ливърпул се притесниха за поредна контузия на ключов играч през първото полувреме, след като Анди Робъртсън изпитваше болки в глезена. Цимикас дори бе пратен да загрява, след което медицинският екип оказа помощ на шотландеца, който в крайна сметка остана на терена до края на първото полувреме.

Три минути преди края Мане можеше да се измъкне опасно отдясно, след като получи извеждащо подаване, но Схюрс повали сенегалеца с цената на жълт картон. Малко след това Мане проби от другата страна и пусна към Робъртсън, който стреля, но топката се оплете във външната страна на мрежата. Ливърпул бе по-добрият отбор в края на полувремето, но това не промени резултата.  

Ливърпул: Келъхър, Неко Уиламс, Матип, Фабиньо, Робъртсън, Хендерсън, Вайналдум, Джоунс, Салах, Мане, Жота 

Аякс: Онана, Мазрауи, Схюрс, Блинд, Таляфико, Гравенберх, Алварес, Клаасен, Нерес, Тадич, Антъни

СТАТИСТИКА ТУК! 

Ощр от категория Шампионска лига