Намери ни
To Top

Робърт Уитакър: Ще се оттегля тогава, когато започна да губя

Бившият шампион в средна категория Робърт Уитакър реши да поговори за своето оттегляне от ММА. 29-годишния боец планира да остави ръкавиците тогава, когато започне да бъде нокаутиран и да губи. „The Reaper“ загуби своята титла и 9-те си поредни победи в края на миналатa година, когато Израел Адесаня го нокаутира.

Уитакър идваше след 2 поредни победи над Йоел Ромеро, в които пое доста щети.


Видя се, че той не беше същия боец, но за щастие се съвзе и тази година записа 2 поредни победи. Робърт надигра Дарън Тил и Джаред Каноние и сега се надява на нов шанс за титлата. В една от последните си изяви Уитакър реши да поговори за оттеглянето от спорта и ето какво каза:

“Няма начин да се бия до 40 години. Тази игра има много стрес в нея. Има бойци, които се бият в късните си 30 години, както и в своите 40 години. Играта никога не става лесна. Всяка битка не става по-лесна. Нервите и стреса винаги са там.

Не знам защо тези момчета продължават да се бият. Това според мен е лудост. Ще се водя от това как тялото ми се чувства. Когато започнат да ме нокаутират и да губя, то тогава ще сложа на първо място здравето. Ще се оттегля.”

mma.bg

Ощр от категория Бойни Спортове