Намери ни
To Top

Жестока гавра с Батков, за първи път от 100 години Левски се превърна в сателит!

За първи път в славната си 100-годишна история Левски на практика е принизен до ролята си на сателит на друг клуб.

Колкото и ужасно и нереалистично да звучи, някои факти говорят в полза на горното твърдение.

В свят, управляван от капитала, няма по-силна зависимост от финансовата.

Към днешна дата славният син клуб е финансово зависим от благодетеля на друг отбор от родната А група.


„Акциите не струваха половин милион лева. Наруших принципите си, защото разбрах, че така помагам на Левски. Те го заслужават. Ако беше бизнес сделка, никога нямаше да извадя толкова много пари, но заради Левски до голяма степен наруших принципите си.“

Ако тези думи са казани от устата на бизнесмен, който е заклет привърженик на Левски, биха звучали напълно на мястото си. Но да ги чуем от устата на Кирил Домусчиев, звучи не като жест, а като гавра с Левски.

Нека да припомним други факти. Собственикът на Лудогорец в миналото обясняваше, че от дете е фен на ЦСКА. Сега обаче именно армейците стоят на пътя на орлите към четвърта поредна титла и босът търси всякакви възможни начини, за да спъне устрема на червените.

Включително и това да превърне Левски в сателит на Лудогорец. Звучи налудничаво, но през последните месеци приятелските отношения между клуба от Разград и сините са очевидни.

Нещо сериозно не е наред в родния футбол. Самият факт, че един от собствениците на клубове държи 100 процента от дяловете на фирма, която в следващите 5 години ще държи телевизионните права за излъчване на мачовете от А група, казва всичко.

Но и развоят на събитията изглежда напълно логичен. Когато само един е финансово стабилен и се развива в положителна насока, а другите са в жестока финансова криза, очевидното продължение е да видим монопол на един клуб.

Ощр от категория Анализ