Намери ни
To Top

Исторически ден за Премиър Лийг: такъв шампионски резил никога, ама никога не е имало! ВИДЕО

Астън Вила размаза у дома шампиона Ливърпул със 7:2 в среща от четвъртия кръг на английската Висша лига. За първи път от април 1963 година мърсисайдци допускат седем попадения в един мач, като и тогава губят с 2:7, но от Тотнъм. Това е първият действащ шампион от ерата на Висшата лига, който инкасира седем попадения в един двубой. Преди това само Арсенал е правил такъв резил като актуален първенец – 1:7 при визита на Съндърланд през септември 1953 година.


По-рано днес „шпорите“ разбиха Манчестър Юнайтед с 6:1 на „Олд Трафорд“, което означава, че за първи път в историята Ливърпул и „червените дяволи“ получават поне по 6 гола във вратата си в един и същи ден.

Мърсисайдци бяха без някои основни играчи в Бирмингам – Тиаго Алкантара и Садио Мане са с COVID-19, и това се отрази на играта им на „Вила Парк“. Малко преди срещата пък се разбра, че вратарят Алисон пропуска двубоя поради контузия в рамото. Неговият заместник Адриан имаше основна вина за първия гол. Испанецът опита да подаде на Джо Гомес, но много неточно. Топката стигна до Джак Грийлиш, а той намери Оли Уоткинс (4), който отбеляза първия си гол във Висшата лига. Комбинацията между двамата доведе и до второто попадение, а голмайсторът отново бе Оли Уоткинс (22).

Мохамед Салах (33) успя да намали за мърсисайдци. Удар на Вайналдум бе блокиран, но топката стигна до египтянина и той бе безпогрешен за 2:1. Радостта на гостите обаче бе твърде кратка тъй като Джон Макгин (35) направи резултата 3:1. Негов удар от дистанция се отклони във Ван Дайк и не остави шансове на Адриан.

Кошмарът за „червените“ продължи, след като Трезеге центрира в наказателното поле, където Оли Уоткинс (39) засече с глава в десния ъгъл и оформи своя хеттрик за 4:1. 24-годишният нападател пристигна от Брентфорд през лятото. Той стана първият футболист с хеттрик срещу Ливърпул след Димитър Бербатов, който го направи през септември 2010 г. с екипа на Манчестър Юнайтед.

Вила не спря с наказателната си акция и след почивката Грийлиш подаде към Рос Баркли (55), който с мощен удар от границата на наказателното поле покачи на 5:1, а топката рикошира и в тялото на Александър Арнолд.

След час игра Фирмино комбинира със Мохамед Салах (60), който матира Мартинес за втори път тази вечер и намали на 5:2. И точно когато се очакваше мърсисайдци да тръгнат напред в търсене на още попадения, те инкасираха следващо във вратата си. Уоткинс изведе Джак Грийлиш (66), който се разписа от близка дистанция за 6:2.

Четвърт част преди края шампионите тотално капитулираха. Капитанът Джак Грийлиш (75) отново се разписа, оформяйки крайното 7:2, пращайки топката в долния ляв ъгъл.

След успеха си тимът от Бирмингам е с пълен актив от 9 точки след три изиграни мача и е втори на 3 зад лидера Евртън. Ливърпул е пети също с 9 точки, но от четири мача.

АСТЪН ВИЛА – ЛИВЪРПУЛ 7:2
1:0 Оли Уоткинс (4), 2:0 Оли Уоткинс (22), 2:1 Мохамед Салах (33), 3:1 Джон Макгин (35), 4:1 Оли Уоткинс (39), 5:1 Рос Баркли (55), 5:2 Мохамед Салах (60), 6:2 Джак Грийлиш (66), 7:2 Джак Грийлиш (75)

КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА НА АНГЛИЯ 

 

 

Ощр от категория Световен футбол