Намери ни
To Top

Първите думи на Цветана Пиронкова след поредния триумф на ЮЕсОупън

Цветана Пиронкова бе изключително щастлива след историческата победа над французойката Ализе Корне с 6:4, 6:7 (5), 6:3, класирала я за първи път в нейната кариера на 1/4-финал на US Open. Завърналата се в професионалния тенис след три години отсъствие българка си извоюва правото да спори със спечелилата 23 титли от Големия шлем Серина Уилямс в спор за място сред най-добрите четири тенисистки на турнира.

„Наистина е невероятно, нереално. Бях много изтощена в края на мача, вложих много усилия, Трябваше да продължа да се боря и да се боря”, започна Пиронкова след мача.


„Това беше просто един сет, който трябваше да се изиграе. Опитах да бъда малко по-агресивна, да играя точка за точка, гейм за гейм. Щастлива съм, че се получи“, коментира българката пропуснатия мачбол във втория сет, след което се стигна до трета решителна част.

„Тя е невероятна шампионка. Познавам добре играта ѝ. Очаквам с нетърпение този мач. Сега просто искам да вляза в ледената вана и после да се отдам на дълга почивка“, сподели Цвети за следващата си съперничка на 1/4-финалите – Серина Уилямс.

„Отглеждането на дете е нещо трудно и става все по-трудно с всеки ден. Струва си“, завърши българката за сина си Александър, който според нея е една от причините да играе така на US Open.

Ощр от категория Тема на деня