Намери ни
To Top

Арести заради „черно тото“: задържаха футболен президент на гранд от Балканите, кой ще е следващият?

Полицейските акции срещу „черното тото“ продължават с пълна сила, като президент на гранд от Балканите бе задържан по подозрения, че тимът му е уговарял срещи в периода 2011 – 2013 г., пише „Тема Спорт“.  Босът на Олимпиакос Евангелос Мринакис бе арестуван по подозрение за манупулиране на мачове, официално съобщава полицията в Атина. Корабният магнат е един от 16-те гръцки футболни босове, съдии и служители на федерацията, обвинени, че „като част от престъпна организация са манипулирали изхода на мачове, за да спечелят пари от залози“.

Твърди се, че разследващите имат записи на телефонни разговори, укичаващи групата. 47-годишният Маринакис, чието състояние се оценява на 750 млн. долара, пое Олимпиакос през 2010 година, а година по-късно пак бе разследван за уговаряне на мачове. Тогава прокуратурата твърдеше, че манипулаторите са действали не само в Гърция, а в още 7 страни. Делото още не е приключило.
Фактът, че подобни действия се случват близо до България и че вече редица хора, свързани по подозрителен начин с нашия футбол в последните години бяха разследвани тези дни, а полицията продължава работата си, сякаш дава надежда, че и у нас „черното тото“ ще види своя край или случаите на манипулиране на срещи значително ще намалеят.

Ощр от категория Тема на деня