Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2020/02/screenshot256144.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Двойно амбицираният Манчестър Сити ще се доказва срещу Реал Мадрид – Sportove
Намери ни
To Top

Двойно амбицираният Манчестър Сити ще се доказва срещу Реал Мадрид

Тази вечер в 22:00 часа е първият сблъсък между Манчестър Сити и Реал Мадрид от 1/8-финала в Шампионската лига. Това е един от най-чаканите двубои от тази фаза на надпреварата. Два от фаворитите в турнира се срещат още на толкова ранна фаза. „Гражданите“ ще бъдат двойно амбицирани да се докажат в този сблъсък, а и като цяло в надпреварата, след като получиха забрана за участие в следващите два сезона.


Така че сега е последен шанс да атакуват трофея поне на този етап до изтичане или евентуална отмяна на наказанието.

Манчестър Сити достигна доста лесно до 1/8-финала, като спечели безапелационно своята група „С“. Англичаните записаха 4 победи 2 равенства и нито една загуба.

Реал Мадрид също не може да се каже, че имаше кой знае какви затруднения в своята група „А“, макар и да завърши на 2-ата позиция след Пари Сен Жермен. С 3 победи, 2 равенства и 1 загуба „Белият балет“ спечели 11 точки и бе с цели 8 преднина пред третия Брюж.

Възпитаниците на Джосеп Гуардиола на практика отдавна нямат шанс за титлата в Премиър лийг. Тимът е на финал за Купата на Лигата и продължава на 1/8-финал в Купата на Англия, така че има доста варианти да напълни витрината си с отличия този сезон. Въпреки това Шампионската лига си остана най-престижният и най-желаният трофей за „Гражданите“, които ще хвърлят всички сили да го спечелят за пръв път в историята си.

Реал Мадрид има също има доста цели пред себе си, но Шампионската лига е любимият турнир на „Белия балет“, като това е рекордното 50-о участие в него. Със сигурност мадридчани няма имат нищо против да прибавят 14-ата титла във витрината си. Преди този мач обаче играчите на Зинедин Зидан излизат леко разклатени от домакинското равенство със Селта (2:2), последвано от изненадваща загуба от Леванте (0:1) в Примера дивисион. Освен това на „Сантиаго Бернабеу“ ще имат и едно наум за предстоящото Ел Класико с Барселона през уикенда.

Добрата новина за домакините е, че те до момента нямат загуба от Манчестър Сити в досегашните 4 сблъсъка помежду им. Също така трябва да се отбележи, че Реал има превес в елиминационните срещи с английски отбори, като е записал 8 успеха и 4 отпадания.

Зидан няма да може да разчита за предстоящия мач на звездата на тима Еден Азар, който получи тежка травма срещу Леванте. В сметките не влиза и трайно контузеният Марко Асенсио. Наставникът обаче няма други проблеми и ще може да пусне доста стабилен състав.

В същото време Джосеп Гуардиола може да разчита на всичките си налични играчи. Единствено трайно контузеният Льорой Сане няма да бъде на разположение.

Шампионска лига, 1/8-финал:

РЕАЛ МАДРИД – МАНЧЕСТЪР СИТИ

Вероятни състави:

РЕАЛ: Куртоа, Карвахал, Варан, Рамос, Менди, Модрич, Валверде, Каземиро, Кроос, Винисиус, Бензема

МАН СИТИ: Едерсон, Уокър, Фернандиньо, Лапорт, Зинченко, Де Бройне, Родри, Д. Силва, Б. Силва, Стърлинг, Агуеро

Стадион: „Сантиаго Бернабеу“, Мадрид
Съдия: Даниеле Орсато (Италия)

Начало: 22:00 часа

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Ощр от категория Шампионска лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558