Намери ни
To Top

Фьодор срещу Рампейдж – коледният подарък за феновете на ММА

Последната галавечер на UFC остави феновете на ММА без дъх, гледайки как Корейското зомби помита живата легенда Франки Едгар. Събитието бе в корейския град Бутан и съответно бе един от редките случаи, в които българските привърженици на смесените бойни изкуства не трябваше да стават в 5 часа сутринта, за да гледат елитните гладиатори в октагона.

Коледният подарък за феновете на ММА обаче ще бъде предоставен от втората по големина промоция в света – Bellator. Организацията си партнира с азиатския гигант Rizin за галавечер в Токио, Япония, където основното събитие обещава да бъде същинско зрелище с привкус на история и дори романтика – Фьодор Емеляненко срещу Куинтън Джаксън, познат повече като Рампейдж. 

На 28 декември от 15:00 часа българско време започва въпросната 237-ма галавечер на Bellator, a основното събитие се очаква около 17:30. 

Легендарният Емеляненко (38-6, 1 отменен резултат) ще се бие в Япония за първи път от декември 2015 година, когато под шапката на Rizin нокаутира Син Джайдееп.

Именно в Страната на изгряващото слънце считаният от мнозина за най-велик в тежка категория боец прекара основната част от бляскавата си кариера, подвизавайки се във вече несъществуващата, но незабравима промоция PRIDE. За последно Емеляненко загуби финала за титлата на Bellator при най-тежките през януари тази година, бидейки нокаутиран за само 35 секунди от Райън Бейдър.

Рампейдж Джаксън (38-13) се би последно през септември 2018-а, побеждавайки друг знаменит боец от близкото минало – Вандерлей Силва – с нокаут във втория рунд. Джаксън, също като Фьодор, прекара най-силните си години (2001-2006) в PRIDE.

Ощр от категория Бойни Спортове