Намери ни
To Top

Локо (Пд) с шанс да се “бетонира” на третото място

Днес в 20:00 часа отборите на Витоша (Бистрица) и Локомотив (Пловдив) слагат края на 11-ия кръг в efbet Лига. На пръв поглед везните в този двубой изглежда клонят сериозно в полза на гостите. С оглед на временонто класиране и показаното до момента “Смърфовете” са фаворит да си тръгнат с трите точки. “Тигрите” обаче ще направят всичко по силите си да объркат плановете на своя съперник.


И този сезон Витоша отново изглежда като големия аутсайдер в първенството. Отборът от Бистрица е на последното място с едва 1 победа и 9 загуби до момента. “Тигрите” обаче вече доказаха, че се борят със зъби и нокти и не се предават докрай, така че е рано да ги отписваме.

Локомотив обаче се представя повече от добре от началото на сезона и има все по-големи амбиции. Пловдивчани държат третото място в класирането, а с успех днес ще дръпнат с 4 точки пред ЦСКА и ще се „бетонират“ на тази позиция. Точно поради тази причина възпитаниците на Бруно Акрапович ще търсят задължителни три точки тази вечер.

В състава на Витоша ще липсва ветеранът Емил Гъргоров, който е наказан за днешиня мач. Христиан Василев пък е контузен. Най-вероятно Енгибар Енгибаров ще стартира срещата с Кацарев на вратата и Гьонов, Бонев, Зюмбулев и Гочев в отбрана. Котев и Амзин ще са дефанзивните халфове, а пред тях ще бъде Долапчиев. Садула и Кабов ще действат по двете крила, а атаката ще води Димитров.

В Локо единственият проблем е, че новите попълнения от Уулвърхамптън Силвен Десланд и Джордън Греъм все още нямат картотека. Но треньорският щаб ще може да пусне най-доброто, с което разполага. Така Луков ще бъде на вратата, а Малембана, Езе и Алмейда ще са триото в отбрана. Карагерен и Томашевич ще бъдат в ролята на халф-бекове, а Витанов и Умарбаев ще са дуото в средата на терена. Георги Илиев ще действа като плеймейкър, а пред него в атака ще започнат Ожболт и Димитър Илиев.

efbet Лига, 11 кръг:

ВИТОША (БИСТРИЦА) – ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

ВИТОША: Кацарев, Гьонов, Бонев, Зюмбулев, Гочев, Котев, Амзин, Садула, Долапчиев, Кабов, Димитров

ЛОКО: Луков, Малембана, Езе, Алмейда, Карагерен, Умарбаев, Витанов, Томашевич, Г. Илиев, Ожболт, Д. Илиев

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Ощр от категория Водещи