Намери ни
To Top

„Царете“ ще търсят изход от кризата

11-ият кръг в efbet Лига започна днес в 20:00 часа с мача между Царско село и Черно море. И двата отбора не се намират в добра форма. Домакините са в серия от три загуби, като във всеки от тези мачове допуснаха по три гола във вратата си. Новакът в елита се смъкна на предпоследното 13-о място и има най-слабата защита към момента – с 18 инкасирани попадения.


Черно море разпиля доста точки, но в миналия кръг се пребори за победата срещу Ботев (Пловдив) и е в средата на таблицата.
 
Двубоят тази вечер ще е по-особен за старши треньора на Царско село Никола Спасов. Адмирала за първи път ще се изправи срещу тима, с който преди 4 години спечели Купата на България. 

„Ще гледам да си взема мача. Да, обичам Варна, но сега работя в Царско село и ще искам да спечелим. Имаме нужда от тази победа. Пораженията тежат на момчетата, но дано да пеодолеем този психологически срив с победа над Черно море“, заяви Спасов пред „Тема Спорт“.

Единственият контузен в състава на новаците е Антонио Георгиев. Очаква се на върха на атаката да действа Георги Минчев, а много ще се разчита на нестандартните отигравания на Уесли Ната, Андерсон и Родни Антуи, който е вкарал 4 от 10-те гола на тима в първенството.

Наставникът на Черно море Илиан Илиев планира да върне сред стартовите 11 Исмаил Иса, който не игра срещу Ботев (Ихтиман) за Купата на България. Мартин Минчев, Жордао и Аристоте Н’Днонгала ще са другите офанзивни футболисти на „моряците“.

„Умората у нас е повече психическа, отколкото физическа. Срещу Царско село излизаме с друга настройка и се надявам да спечелим и тази среща“, каза Илиан Илиев.

efbet Лига – 11 кръг:

ЦАРСКО СЕЛО – ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни състави:

ЦАРСКО СЕЛО (4-2-3-1): Чворович; Й. Минев, Кавдански, Карабониери, В. Минев; Кацаров, С. Юсеин; Антуи, Ната, Андерсон; Г. Минчев
Старши треньор: Н. Спасов
ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Митрович; В. Попов, Хантакиас, Димов, Панов; Андраде, Панайотов; Ндонгала, Жордао, М. Минчев; И. Иса
Старши треньор: И. Илиев

СЪДИЯ: Георги Кабаков
СТАДИОН: „Царско село“
НАЧАЛО: 20:00 часа

Ощр от категория Водещи